avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit, CAS, CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit, CAS, CASS

Buna ziua.

Legea impozitarii contractelor part-time se aplica si contractelor cu norma intreaga? Adica, daca un angajat cu 8 ore/zi, din diferite motive munceste mai putin intr-o luna sau alta, angajatorul este obligat sa plateasca contributiile integral? Adica, ca si cum angajatul ar fi lucrat luna intreaga?

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
franky69, utilizator
Cel mai recent răspuns: franky69 , utilizator 21:18, 29 Septembrie 2022
Buna ziua!
Aveti aici raspunsul.
www.avocatnet.ro/articol_620...
Bună ziua. Și eu am aceeași nelamurire legata de contractele cu norma întreaga unde salariul de incadrare depășește salariul minim pe economie dar din cauza ca a încetat contractul în a 3-a zi lucratoare a lunii in care salariatul a absentat de la locul de munca, am un stat de plata cu venit realizat 0, rest de plata 0 si în D112 am diferențe de plătit la CAS și CASS. Nu mi se pare normal sa p
lătesc contribuții pt un salariat care are venit 0 din cauza absentelor nemotivate doar pt simplul fapt ca nu am suspendat contractul (pt ca îmi permite legea sa nu suspend) si declarația nu recunoaște zilele de absente din softul de salarizare. Nimeni nu m-a putut lamuri pana în acest moment legat de acest aspect, dacă este sau nu întemeiată plata contribuțiilor în aceasta situație.
Buna ziua.
In primul rand, va multumesc mult ptr raspuns! Din pacate insa, acesta nu raspunde efectiv la intrebarea mea, sau cel putin nu-mi dau eu seama, ptr ca ce mi-ati trimis arata doar cum sunt suprataxate contractele part-time, nu si cum se impoziteaza contractele cu norma intreaga in situatia in care angajatul nu lucreaza efectiv luna intreaga din varii motive (absente nemotivate, incheiere contract dupa data de 01 ale lunii,, etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat care întârzie frecvent Contabilul Bun SRL Contabilul Bun SRL Bună ziua! Avem o speță căreia nu i-am găsit un răspuns foarte clar: un salariat încadrat cu normă întreagă de 8 ore/zi obișnuiește frecvent să ... (vezi toată discuția)
Pontaj absente nemotivate consttantin consttantin Buna seara, Va rog, daca puteti, sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am un salariat angajat cu contract cu timp partial(6 ore/zi), care a fost angajat ... (vezi toată discuția)
Decl 112 se mai depune doar pt un cim suspendat pt crestere si ingrijire copil? Dorina87 Dorina87 Buna ziua, O societate a ramas fara salariati incepand cu luna august 2012, in momentul de fata mai exista doar o salariata care are contractul de munca ... (vezi toată discuția)