avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord vecin pentru reparație fundație casă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord vecin pentru reparație fundație casă

Bună ziua,

La demisolul casei a apărut o infiltrație de apă. Cel mai probabil reparația va presupune săparea în curtea vecinului și montarea unei folii izolatoare la nivelul fundației. Dacă vecinul nu îmi permite accesul amiabil pentru efectuarea lucrărilor, ce alternativă am? Este aplicabil art. 622 din Codul Civil?
Menționez că vecinul nu are nicio construcție și nicio altă amenajare în acea zonă. Este doar pământ gol, deci nu i-aș strica nimic.
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
Iordache M., utilizator
Cel mai recent răspuns: Iordache M. , utilizator 09:47, 30 Septembrie 2022
Daca va angajati sa-i readuceti terenul, dupa reparatia dvs., la forma initiala, vecinul nu ar avea motive sa va refuze accesul.
Daca refuza va trebui sa apelati la instanta.
Vă mulțumesc pentru răspuns. Desigur că îi vom aduce terenul la forma inițială.

Revin însă cu întrebarea: este aplicabil art.622 din Codul Civil în situația de față? Adică ținând cont că este vorba de repararea unei fundații?
Cred ca art. respectiv este aplicabil si in cazul dvs. daca ajungeti in instanta.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Usa/geam Maraida Maraida Buna ziua, am un ap la demisol, iar pe un perete extern a fost usa/geam mare( este trecut in cf ul cladirii) vechiul proprietar a zidit acel loc cu caramida, ... (vezi toată discuția)
Izolarea unui perete al casei la distanta de 60 cm de langa linia de hotar jhony24 jhony24 Buna ziua,casa mea este construita la 60 cm de hotar(la mijlocul casei)tin sa mentionez ca la construirea casei,fundatiei si a primului nivel,vecinul de ... (vezi toată discuția)
Izolare casa de catre vecin, intrare pe terenul meu jenicaprod jenicaprod Vecinul din fata locuintei mele are casa pusa chiar pe mejdina dintre noi. In urma cu cateva zile, a venit si mi-a spus ca vrea sa izoleze cu polistiren de 10 ... (vezi toată discuția)