avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Bună ziua Mă numesc VAJDA MIHALY. Vă caut cu ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Bună ziua Mă numesc VAJDA MIHALY. Vă caut cu următoarea situație: ...

Bună ziua

Mă numesc VAJDA MIHALY.
Vă caut cu următoarea situație:

Am o I.I. cu activitate de revânzare mașini achiziționate second-hand din state UE. Am cod special de TVA.
Am primit o factură din Belgia pe care nu apare valoare de TVA. Factura este emisă pe codul de înregistrare eliberat de O.R.C. Nu pe codul special de TVA! Totodată este o mențiune pe factură că furnizorul aplică TVA-ul pe marja profitului.
Întrebarea mea este că trebuie să depun D300 respectiv D390 și să plătesc către Stat?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:11, 1 Octombrie 2022
Contactați furnizorul ca să refactureze pe CIF de TVA și să aplice taxarea inversă (fără TVA).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto din u.e. marianastase marianastase Detin o firma (srl-d / cod caen 4511) si, va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea speta: - daca putem aplica regimul special conform art. 152/2 al.2 din ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara auto second-hand (detalii tva) Ovidiu_minos Ovidiu_minos Buna ziua, as dori, va rog, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez un autoturism second hand (de la o firma specializata in ... (vezi toată discuția)