avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! Acum 3 zile am parcat masina pentru aprox ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! Acum 3 zile am parcat masina pentru aprox 2 minute, ...

Buna seara!

Acum 3 zile am parcat masina pentru aprox 2 minute, blocand 2 masini ale aceluiasi vecin. Acesta a dorit sa iasa fix in acel interval de 2 minute si ca urmare a blocarii, mi-a zgariat masina portiera fata stanga cu cheia si mi-a ridicat toate stergatoarele de la masina. Eu m-am intalnit cu el la 20 pasi distanta de masina mea si m-a dojenit pentru faptul ca l-am blocat. Admit ca am gresit insa consider inadecvat raspunsul dansului. In zona este o camera de supraveghere de la magazin. Pot face plangere la politie acum, chiar daca au trecut cateva zile? Unde trebuie sa merg, la politia locala? Ce pot obtine? Cum trebuie sa procedez? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2022
Andruta90, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:04, 1 Octombrie 2022
Nu, mergeti la politia rutiera. Va explica ei acolo cum trebuie sa procedati.
Dupa incident ati incercat sa discutati cu persoana cu scopul de a solutiona amiabil?
Chiar daca a trecut un interval de timp aveti dreptul legal sa sesizati politia rutiera locala care poate dispune ridicarea si analizarea datelor preluate si stocate de sistemul de supraveghere si in final sa dispuna masuri in consecinta
Prin sesizarea politiei trebuie sa fiti constient ca puteti fi sanctionat
Buna ziua! Nu am incercat sa discut amiabil. Atunci cand ne-am intalnit, eu am mentionat ca imi cer scuze ca l-am blocat si ca imediat dau masina (vazand ca vine cu cheia in mana de la masina). El a raspuns ironic ca atat am putut si a plecat. Eu mi-am permis sa il blochez pentru ca suntem vecini de cel putin 10 ani si mereu ne-am inteles bine si pentru ca era pentru 2 minute. Pentru ce as putea fi sanctionata de politia rutiera? Pentru faptul ca l-am blocat? In ce fel as putea fi sanctionata?
Putetifi sanctionata pentru parcare in loc nepermis,locul nu va apartine
Sanctiunea poate fi pecuniara
Greșit. Parcarea e o staționare, care trebuie să fie un interval de timp de cel puțin 5 minute.

ynocentta a scris:

Putetifi sanctionata pentru parcare in loc nepermis,locul nu va apartine
Sanctiunea poate fi pecuniara

Alte discuții în legătură

Distrugere/ zgariat autoturism Waky Waky Buna seara, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate. Acum doua seri am ridicat stergatorul unui vecin care ... (vezi toată discuția)
Blocarea roților autoturismelor în parcarea kaufland Laurwentiu Laurwentiu Buna seara!Este legala blocarea rotilor autoturismelor in parcarea Kaufland si perceperea unei taxe pentru deblocare?La intrare in parcare exista niste panouri ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda parcare ANDRADAM80 ANDRADAM80 Buna ziua. Am parcat masina timp de 45 de minute pe un trotuar din Bucuresti unde era marcat loc de parcare rezidentiala. Am gasit sub stergator instiintare ... (vezi toată discuția)