avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda de 2500 lei pt un presedinte de bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda de 2500 lei pt un presedinte de bloc ...

Vi se pare normal ca un președinte de bloc sa primească o amenda de 2500 lei de la poliția locală pentru: nesemnarea listelor de întreținere, faptul că a fost ales președinte de AG el nefiind membru al asoc, nu a afișat nr de tel ale autorităților cu atribuții în verificarea asoc de propr. Pentru comparatie: exista amenzi pe legea circulației pt abateri care pun în pericol viața oamenilor, de sub 1000 lei sau maxim 1500 lei.
Cel mai recent răspuns: prettydaniola , utilizator 16:10, 2 Octombrie 2022
Nu e vorba cum ni se pare, ci despre ce spune legea:
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
............................
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;
............................
(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează:
..........................
c) faptele prevăzute la alin. (1) lit. e) și j), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
[ link extern ]
Din precizarile dv rezulta mai multe incalcari ale disp L nr 196/2018
Daca nu este membru proprietar in imobil,este suspect cum adunarea generala a putut vota alegerea persoanei in functia de representant legal
Sanctiunea pecuniara a fost aplicata in concordanta cu prevederile l nr 196/2018 fara implicarea altor dispozitii care oricum nu sunt opozabile asociatiilor de proprietari

Ce inseamna "alte dispoziții care nu sunt opozabile asoc propr"? Daca AG a hotarat sa aleaga un preș care nu era membru, este responsabilitatea ei juridică Deci asoc Tb sancționată, nu persoana fizica X care a fost aleasa pres. Iar atat timp cat hot respectivă nu este anulată in instanta, ea este valabilă și produce efecte. (Pres ales este fiica unor propr. S-a ajuns la sit asta pt ca nimeni altcineva din bloc nu a dorit să fie ales)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon gambette gambette Persoana aleasa presedinte al asociatiei incadrul AG a proprietarilor semneaza procesul verbal al AG., insa dupa adunarea generala renunta tacit nu ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari /lege,articol care combate legea protectiei datelor personale widad widad Daca ca membru al asociatiei de proprietari solicit prin cerere solicit copii dupa contractul de angajare a administratoarei,oamenilor de serviciu,etc,diferite ... (vezi toată discuția)
Nereguli asociație de proprietari Nelumora Nelumora Cine este răspunzător de intocmirea cărții de imobil și ce ar trebui să conțină aceasta?! Multumesc. (vezi toată discuția)