avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conform articolului 53 literele g și h din Legea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conform articolului 53 literele g și h din Legea 196/2018, toate remunerațiile lunare ale șefilor și ale angajaților oricărei Asociații de Proprietari TREBUIAU VOTATE ȘI APROBATE DE CĂTRE MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI (de către proprietarii care figur

Conform articolului 53 literele g și h din Legea nr. 196/2018, toate remunerațiile lunare ale șefilor și ale angajaților oricărei Asociații de Proprietari TREBUIAU VOTATE ȘI APROBATE DE CĂTRE MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI (de către proprietarii care figurează ca membri semnatari în Acordul de Asociere) ÎN CADRUL UNEI ADUNĂRI GENERALE LEGAL CONVOCATE, ÎN FIECARE AN FISCAL.
Cum procedăm dacă în ultimii 5 ani NU S-A CONVOCAT ABSOLUT NICIO ADUNARE GENERALĂ ?
Nu cumva remunerațiile și cheltuielile sau fondurile COMUNE au fost impuse ilegal și abuziv proprietarilor, știind că PREȘEDINȚII SUCCESIVI AI ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI NU AU AVUT CONSIMȚĂMÂNTUL MEMBRILOR ASOCIAȚIEI, ÎN NICIO ADUNARE GENERALĂ OBLIGATORIE ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL FIECĂRUI AN FISCAL, TIMP DE 5 ANI ?
Nu am putea invoca mai ales faptele penale de Delapidare, Înșelăciune, Abuz în Serviciu, etc., deoarece am avut în mod ilegal și abuziv pe listele lunare de plată a întreținerii, remunerații și cheltuieli sau fonduri comune FĂRĂ A AVEA ACORDUL VREUNEI ADUNĂRI GENERALE ÎN ULTIMII 5 ANI ?

Art. 53. Adunarea Generală a proprietarilor MEMBRI AI ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI are următoarele atribuții:
g) adoptă hotărâri asupra FONDULUI ANUAL de salarii și indemnizații;
h) ADOPTĂ HOTĂRÂRI ASUPRA CUANTUMULUI INDEMNIZAȚIILOR precum și asupra numărului și funcțiilor personalului încadrat cu Contract Individual de Muncă sau Contract de Prestări Servicii în cadrul Asociației de Proprietari PENTRU BUNA ADMINISTRARE, GESTIONARE ȘI FUNCȚIONARE A CONDOMINIULUI, dar și asupra valorii și a modalităților de contractare, ÎN LIMITA BUGETULUI DE VENITURI ȘI CHELTUIELI;
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:39, 26 Octombrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rugam respectati regulamentul forumului nu postati cu majuscule si excesiv paragrafe boldate
Conform disp L nr 196/2018 adunarea generala poate fi convocata de catre presedinte.comitet executiv sau de catre minimum 20% dintre membrii proprietary
Conform disp L nr 196/2018 indemnizatiile alesilor asociatiei de proprietari se voteaza de catre participantii la adunarea generala sume care se prevad in bugetul anual de vnituri si cheltuieli
Daca nu a fost convocata adunare generala rezulta ca pentru exercitiul financiar respectiv nu a fost adoptat buget de venituri si cheltuieli,respectiv nu sunt prevazute sume alocate pentru indemnizatii
Va puteti ridica cu pretentii strict asupra perioadei de 3 ani -pentru restul perioadei operand termenul de prescriptie

Asadar, in ultima AG a membrilor s-a discutat si aprobat un BVC?
Daca DA, atunci, probabil s-a discutat si aprobat si valoarea salariilor si indemnizatiilor, cu specificarea ca pentru salariati (angajati cu C.I.M.), vreti-nu vreti, nivelul salariilor trebuie sa respecte legislatia in vigoare (minimul brut pe economie garantat in plata), mai ales ca valorile acestor salarii minim brute, au suferit mai multe modificari (cresteri), indiferent ce "prind" as. prop. in BVC, da?
Pentru cei cu contract de mandat - de obicei membrii com. executiv si ai com. de cenzori, nefiind angajati cu C.I.M., li se intocmeste contract de mandat, insa valoarea indemnizatiilor pentru fiecare in parte, se negociaza si se trece in BVC, care se discuta si se aproba in AG.
Vedeti ce-ati scris mai sus: ...ÎN LIMITA BUGETULUI DE VENITURI ȘI CHELTUIELI...
Ca nu s-a tinut AG de o perioada mai mare de timp, este altceva. A mai fost si situatia cu pandemia de covid si cine stie ce s-a mai intamplat pe la dvs. La noi, convocarea unei AG este o adevarata corvoada - datorita conditiilor excesive prevazute in Legea nr. 196/2018... Nici parlamentarii, cei care au aprobat aceasta Lege, nu trebuie sa indeplineasca conditiile de convocare ca la asociatiile de proprietari - cica, conducerile asociatiilor sa acorde respectul cuvenit membrilor as. prop., membrii care-i doare la 5 m in fata de aceste AG in sensul ca nu se prezinta la convocari.
Dar, daca aveti dubii si indoieli cu privire la anumite aspecte, bine ar fi sa incepeti sa reclamati aceste fapte la Primaria de care apartineti, apoi mai vedeti...
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
Adam Grecu, utilizator
Deja vorbim de comiterea faptelor penale de Delapidare și de Înșelăciune, știind că nu s-au mai convocat Adunări Generale în ultimii 5 ani fiscali, ȘI IMPLICIT, FONDUL DE SALARII ȘI DE INDEMNIZAȚII (și celelalte cheltuieli și fonduri comune) NU A FOST VOTAT ÎN FIECARE AN CONFORM ARTICOLULUI 53 DIN LEGEA NR. 196/2018, DAR REMUNERAȚIILE S-AU MAJORAT TOTAL ILEGAL ȘI ABUZIV ... FĂRĂ APROBAREA VREUNUI MEMBRU AL ASOCIAȚIEI NOASTRE ILEGALE.
Nu e niciun articol de lege care să dea dreptul celor 5 impostori să-i buzunărească pe proprietari fără acordul lor din Adunările Generale ... INEXISTENTE.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu daca dvs. prin postarea facuta, ne solicitati o parere sau, ma rog, sa discutam sau dvs. deja stiti deja ca s-au facut delapidari si inselaciuni si nu ca ne-ati cere parerea ci ca ar trebui sa va dam dreptate...
Dvs. unde lucrati sau ati lucrat, negociati in fiecare an valoarea salariului?
V-am si spus, pentru personalul cu contract individual de munca, angajatorul, care o fi el in romanica, trebuie sa respecte acel salariu minim brut garantat in plata - si asta nu daca vrei sau nu vrei sau trebuie sa hotarti dvs. in AG - va intreb, este clar ce va spun?
Apoi, fiecare cetatean care mai munceste pe la asociatie, isi vinde practic forta de munca in schimbul unui salariu pe care se intelege ca il negociaza, se introduce in BVC, se discuta in AG, eventual se aproba. Daca valoarea salariului nu se aproba la nivelul negocierii, salariatul are cel putin doua solutii: - accepta un salariu mai mic sau demisioneaza .
.........................
Nu mai scrieti cu majuscule, ca am impresia ca tzipati la noi. Va asigur ca intelegem f. bine ce vreti sa ziceti si nu sunteti primul care intreaba asa ceva...
Apoi, daca observati ca cei din com. ex. nu organizeaza AG, dvs. impreuna cu ceilati, ce faceti? Aveti dreptul sa organizati dvs. impreuna cu alti 20% din totalul mebrilor, AG, sa schimbati com. ex., sa hotarati asupra bunului mers al asociatiei, sa discutati si aprobati nivelul retributiilor angajatilor.
Succes!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Postați numai aberații juridice.
Cum calculezi salariul minim dacă, de exemplu, o femeie de serviciu lucrează maxim 2 ore pe zi, știind ca salariul minim se acorda pe baza programului orar de 168 de ore pe luna ?
Femeia de serviciu are în total 32 de ore într-o luna și nu poți impune salariul minim, asta fiind o aberație născocită de unii care se cred mari administratori sau președinți.
Voi încălcați grav mai ales articolul 53 literele g, h și l, deoarece nicio Adunare Generala nu a votat niciodată Fondul de Salarii ANUAL și nici nu a votat angajările și mai ales REMUNERAȚIILE LUNARE.
Președintele și administratorul comit fapte penale dacă impun cheltuieli comune FĂRĂ A AVEA CONSIMȚĂMÂNTUL MEMBRILOR ASOCIAȚIEI, DOAR ÎN URMA UNEI ADUNĂRI GENERALE LEGAL CONVOCATE.

Alte discuții în legătură

flory_mr flory_mr Citind articolul 53 litera g din Legea 196/2018, constatăm că fără acordul dat de proprietari doar în cadrul unei Adunări Generale anuale, Fondul ANUAL ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca la sedinta adunarii de proprietari s-a votat ... Maia7 Maia7 Buna ziua, Daca la sedinta adunarii de proprietari s-a votat impotriva maririi sumei pe care o dam catre curatenie, se poate supune din nou la vot la noua ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste majorarea salariului presedintelui asociatiei de proprietari? GeorgetaAnca GeorgetaAnca Conform Legii nr. 196/2018 , cap. V, art. 58, (1) \"Presedintele asociatiei de proprietari si membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui ... (vezi toată discuția)