avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea normei de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea normei de munca

Buna ziua,am si eu o intrebare:as dori sa stiu daca pot reduce norma de munca de la 8 la 4 ore ,in situatia in care sunt unic parinte a 3 copii minori dintre care unul cu CES.Am un salariu foarte mic care nu-mi ajunge sa achit taxele de transport si semiinternat pentru copii ,singura solutie este reducerea timpului de munca.Nu stiu unde sa ma adresez.Va multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 10:38, 20 Ianuarie 2010
Puteti sa faceti o cerere scrisa la angajator in care sa solicitati reducerea normei de lucru la jumatate.
Dar aceasta inseamna ca si salariul va fi redus la jumatate.

Daca angajator este de acord atunci va intocmi un act aditional de modificare a normei de lucru si a salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program de lucru revisal rrramor rrramor Procedura reducere program de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, implica raportarea in Revisal a zilei nelucrate ca suspendata in fiecare ... (vezi toată discuția)
Reducerea normei de lucru ilona.kaszta ilona.kaszta Buna ziua, sunt un angajator care se vede nevoit sa reduca numarul de posturi din institutie. In acest situatie ne vedem nevoiti sa reducem norma de lucru la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp redus de lucru Stanciut Stanciut Angajati unei asociati de locatari care sunt angajati acum cu norma intreaga (administrator,casier ,femeie de serviciu) se poate reduce norma de lucru de la 8 ... (vezi toată discuția)