avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită SCADERE DEBITE PRESCRISE
Discuție deschisă în Executare silită

SCADERE DEBITE PRESCRISE

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati sa lamuresc o problema privitor la scaderea debitelor din evidenta.Deci,avem intocmite dosare de executare silita.Debitele sunt din 2004,iar somatiile emise in 2009.Colegii mei vor sa scada din evidente aceste debite,iar eu am zis ca termenul de prescriptie a fost intrerupt in 2009 si nu putem intocmi proces verbal de scadere.Va rog ,cine are dreptate?Am incercat sa scriu cat mai pe scurt,sper ca s-a inteles problema.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DELIA DELEANU , utilizator 13:00, 20 Ianuarie 2010
Presupun ca intrebarea se refera la debite intre 2 societati comerciale.

Eu stiu ca debitele intre soc comerciale se prescriu in 3 ani. Cele cu bugetul statului se prescriu in 5 ani.
Intradevar emiterea de somatii duce la un nou termen de prescriere incepind de la data acetei somatii. Problema este insa daca aceste somatii, in cazul dvoastra dupa 5 ani, nu au fost emise dupa expirarea termenului de prescriere.
Intrebarea se refera la impozite si taxe locale.Debitele nu sunt prescrise,deoarece se prescriu la data de 01.01.2010.Eu voiam sa stiu daca se scad aceste debite din evidenta sau nu(mai ales ca sunt intocmite si dosare de executare silita).
nu se pot scade deoarece a intervenit cauza de intrerupere a prescriptiei!
Multumesc ptr.raspuns.Deci am avut dreptate.O zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa scap de debite mai vechi de 5 ani din amenzi? MihaDrag MihaDrag Cum as putea sa scap de debite mai vechi de 5 ani din amenzi ,ce modalitate pot sa mai aplic ? Poate sa faca debitorul o declaratie prin care sa-si recunoasca ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda meteorarlg meteorarlg Am si eu o problema. In data de 1 ianuarie 2015 s-a implinit termenul de prescriere a unei amenzi de circulatie. Ce trebuie sa faca functionarul de la primarie ... (vezi toată discuția)