avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Recent am achiziționat un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Recent am achiziționat un teren intravilan, sau făcut ...

Buna ziua,
Recent am achiziționat un teren intravilan, sau făcut toate demersurile de vânzare la un notariat din localitate, iar mai apoi sa descopăr faptul ca suprafața de teren pe care am cumparat-o in acte este cu mult mai mică decât in realitate, terenul fiind îngrădit și având vecini de toate cele 3 laturi ale proprietații
Va rog sa ma sfătuiți cu privire la ce ar fi de făcut, pe cale legală, in condițiile in care eu spre exemplu am o deschidere la drum de 12,75ml iar măsurat la fata locului sunt doar 11,5 ml

Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Putin22 , utilizator 21:53, 3 Octombrie 2022
Buna ziua!Puteti actiona vanzatorul in instanta.Diferenta de pamant nu mai aveti cum sa o obtineti,dar va poate returna banii pentru acei metri lipsa.Sau puteti incerca sa rezolvati problema pe cale amiabila cu vanzatorul si sa va returneze banii pe terenul lipsa.


Alexandrarares a scris:

Buna ziua!Puteti actiona vanzatorul in instanta.Diferenta de pamant nu mai aveti cum sa o obtineti,dar va poate returna banii pentru acei metri lipsa.Sau puteti incerca sa rezolvati problema pe cale amiabila cu vanzatorul si sa va returneze banii pe terenul lipsa.


Va mulțumesc pentru sfat, Cu siguranța vânzătorul poarta o parte din vina fiindcă a vândut ceva ce in realitate nu avea, dar cadastrul și documentația cu care sa prezentat la notarul public, sunt cât se poate de legale, in concluzie, vecini care au profitat de faptul ca la adresa respectiva nu a locuit nimeni timp de mai bine de 20 ani, terenul fiind folosit doar in scop agricol, aceștia au mutat gardurile după bunul plac, astfel granituirea fiind una abuzivă fără fundament legal.
Motiv pentru care am fost sfătuit de către un avocat sa solicit o expertiza estrajudiciara. Și eventual chemarea in instanța…
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
Putin22, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o problema legata de limita de proprietate. vecinii ... bogdanto bogdanto Buna ziua! am o problema legata de limita de proprietate. Vecinii mei de pe latura de sud a unui imobil detinut de mine, au construit acum cativa ani (peste ... (vezi toată discuția)
Teren liber isa13belle isa13belle Buna ziua, intre proprietatea mea ci cea vecina(pe o latura de 50 ml) exista o bucata de teren de latime 4 ml liber. La cadastru nu este inregistrat. De ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate Olga Magdalena Sprimont Olga Magdalena Sprimont Bună seara, am nevoie sa ma lămuriți va rog, în legătură cu un drum privat de servitute, ce a fost mâncat de vecinii mei, care au pus gardurile aproape ... (vezi toată discuția)