avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua! am o problema legata de limita de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua! am o problema legata de limita de proprietate. Vecinii ...

Buna ziua!
am o problema legata de limita de proprietate. Vecinii mei de pe latura de sud a unui imobil detinut de mine, au construit acum cativa ani (peste 10 ani) gardurile fara sa ma consulte sau contacteze in vre-un fel, bineinteles, aceste garduri sunt situate pe proprietatea mea, ei nerespectand in niciun fel cadastrul meu. Imobilul fiind nefolosit , pe langa acest gard a crescut vegetatie arbusiva. in acest an, in urma unor lucrari de defrisare/destelenire a terenului am observat ca aceste garduri nu imi respecta limita de proprietate din cadastru. Ulterior am facut o ridicare topografica si am constatat ca acele garduri intra peste proprietatea mea cu aproximativ 60 cm. Va rog sa ma sfatuiti in privinta pasilor legali pe care trebuie sa ii urmez pentru a-mi recupera terenul si a muta gardurile.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
bogdanto, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdanto , utilizator 19:51, 16 Septembrie 2020
o actiune in granituire daca nu va intelegeti amiabil.
mergeti si la un avocat cu actele, sa nu trebuiasca sa si revendicati diferenta.

multumesc!
gi-jane2 a scris:

o actiune in granituire daca nu va intelegeti amiabil.
mergeti si la un avocat cu actele, sa nu trebuiasca sa si revendicati diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate construire gard 25Maria23 25Maria23 Pe Hotararea Judecatoreasca sunt delimitate hotarele a doua terenuri. In fapt, gardul ar trebui sa treaca prin casa unuia dintre proprietari. (Dupa 13 ani de ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de vecinatate - poate fi atacat in instanta? EduardMarinescu EduardMarinescu Sunt proprietarul unui teren, intr-o anumita localitate. Aceste teren se invecineaza cu un alt teren proprietate a unei societati comerciale. Societatea ... (vezi toată discuția)