avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Ma poate lamuri cineva in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Ma poate lamuri cineva in urmatoarea problema : De ...

Buna ziua! Ma poate lamuri cineva in urmatoarea problema : De ce eu care am iesit la pensie in 2020 am 1909 lei in comparatie cu un coleg care a avut acelas loc de munca cu mine acelasi salariu, aceeasi vechime dar a iesit la pensie in 2022 are 3400 lei.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:24, 4 Octombrie 2022
Modul de calcul al pensiei este diferit. In 2022 se aplica coeficienti diferiti.
Indicele de corectie din 2020 a fost acelasi ca in 2022 , 1,41 . Depuneti la Casa de Pensii locala o cerere prin care solicitati buletinul de calcul al punctajului . Il veti primi prin posta . Acesta cuprinde fiecare venit al dvs. , pe fiecare luna . Comparati cu fiecare perioada , luna de luna , cu ce aveti trecut in cartea de munca si , dupa 2010 , cu adeverintele primite de la angajatori . Asa puteti identifica daca - eventual - s-a produs vreo eroare . Sunteti sigur ca ati avut salariul identic cu colegul dvs. in intreaga cariera , luna de luna ? ca doar asa ati avea fix acelasi punctaj , si - deci - aceeasi pensie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca ma poate ajuta cineva referitor la recalcularea ... iconita iconita Buna ziua. Daca ma poate ajuta cineva referitor la recalcularea pensiei. Cum trebuie sa procedez? Sunt pensionara din 2006 si am o pensie de 1638 lei ca si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intre 2015 si 2021 am fost incadrat la pensie de invaliditate. ... Popval Popval Buna ziua, Intre 2015 si 2021 am fost incadrat la Pensie de invaliditate. Zilele acestea am primit noua Decizie, pe care as dori sa inteleg care este modelul ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata. sunt pensionar pentru limita de varsta din anul ... Haimi Haimi Buna dimineata. Sunt pensionar pentru limita de varsta din anul 2010, cu o vechime (incluzand si perioadele asimilate) de 46 ani, 11 luni si 27 de zile. In ... (vezi toată discuția)