avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. În cazul în care partajul după divort a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. În cazul în care partajul după divort a fost făcut ...

Bună ziua. În cazul în care partajul după divort a fost făcut în 1988 și partea care trebuia despăgubita nu a primit nimic din ceea ce i se cuvenea, se mai poate face ceva sau exista un termen de prescripție? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:37, 8 Octombrie 2022
Termenul de prescripție a trecut de mult din păcate.Nici o șansă...
Va mulțumesc frumos!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Termenul de prescripție a trecut de mult din păcate.Nici o șansă...

Datoria nu se prescrie, ea poate fi achitată oricând. Doar dreptul material la acțiune împotriva debitorului se prescrie.
Așadar, cereți celui care vă datorează banii (sau moștenitorilor acestuia) să îi achite. Puteți să le propuneți încheierea unui act scris prin care să achite suma de bani eșalonat, pe mai mule luni sau mai mulți ani. Asta vă ajută referitor la termenul de prescripție.
Dacă ei nu doresc să achite banii sau să încheie un act scris, invocând termenul de prescripție, atunci nu mai aveți ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere partaj robert333 robert333 am divortat legal acum 6 ani...fosta sotie a plecat in strainatate si am ramas singur cu tot..si cu casa si masina...dar si cu datoriile la banca si ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate tudor_a tudor_a Buna ziua Am urmatoarea problema: sunt in imposibilitatea de a-mi plati ratele la niste credite de nevoi personale fara garantie. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Divort paula-mary paula-mary Buna seara.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati deoarece sunt intr-o situatie disperata.Sunt casatorita de 30 de ani dar sotul meu are o relatie cu alta ... (vezi toată discuția)