avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! sunt petent intr-un dosar penal si am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! sunt petent intr-un dosar penal si am formulat plangere ...

Buna ziua! sunt petent intr-un dosar penal si am formulat plangere impotriva ordonantei de clasare la procurorul 'mai superior' decat precedentul. Pentru ca nu am primit raspunsul in termen, m-am adresat judelui de camera preliminara care mi-a trimis citatie cu primul termen de judecata. Astazi, surpriza, s-o trezit si procurorul cel superior si mi-o trimis raspunsul cel asteptat insotit de comunicarea ca tre sa achit 50 lei cheltuieli judiciare. Evident ca superiorul o mentinut opinia inferiorului, pe principiul copy-paste si imi da si el termen de 20 de zile pentru a ma adresa instantei.

Acu', intrebare:
- daca dosarul nu s-a finalizat, de ce trebuie sa platesc aceste cheltuieli?
- si daca instanta dispune intoarcerea dosarului la parchet, ar trebui sa cer banii inapoi?

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 20:44, 10 Octombrie 2022
Buna ziua!
Nu trebuie sa achitati suma aia daca dosarul nu e finalizat.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere prim procuror viorelv viorelv Am facut plangere impotriva solutiei de clasare la prim procuror ierarhic superior, in termen legal, dar au trecut 20 de zile si nu am primit raspuns, in ce ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare laur2013 laur2013 in 2012 am depus o plangere penala privind marturia mincinoasa contra unei persoane care a depus marturie mincinoasa intr.un dosar civil si azi 08.04.2014 am ... (vezi toată discuția)
S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)