avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj intre soti si socrii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj intre soti si socrii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in cazul meu.
Am fost casatorita 25 de ani. Am divortat la sf snului 2020. In timpul casatoriei eu si fostul meu sot am locuit la socrii nostrii. Noi in toti acesti ani am facut multe imbunatatiri in casa, in curte si totodata am construit o casa la ei in curte. Am pastrat mai multe facturi, chitante, extrase de cont pe numele meu si al fostului sot, ca vreodata sa pot dovedi ca noi am facut imbunatatiri si am construit acolo. Noi in tot acest timp am avut venituri (servicii). Actele sunt pe numele socrilor. Asi vrea sa bag partajul. Va rog, in cazul meu cum trebuie sa procedez si daca am sanse sa obtin ceva?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: NICOL COSTACHE , utilizator 15:51, 6 Octombrie 2022
Bună ziua,

Da. Aveți posibilitatea ca, pe calea acțiunii de partaj, să solicitați să fie incluse în masa partajabilă și aceste creanțe, reprezentate de investițiile în bunul imobil ce nu vă aparținea.
Cel mai bine este să vă angajați un avocat și să efectuați aceste demersuri prin avocat, fiindcă dosarele de acest gen sunt complexe și necesită atenție sporită.

Cu stimă,
av. Hulea Ionuț-Marius
Va multumesc frumos!
Exista o anumita periaoda in care pot actiona? Am inteles ca in maxim 3 ani de cand am parasit locuinta. Tin sa mentionez ca eu am plecat de-acasa pe 25 februarie 2020. in acea zi fiind batuta si divortul a avut loc in oct 2020.
Stimată doamnă,

Partajul îl puteți efectua oricând, fără a fi limitată în timp, însă pentru a putea include aceste creanțe în masa partajabilă, trebuie să acționați în termen de maxim 3 ani, de la momentul pronunțării hotărârii de divorț.

Cu stimă,
av. Hulea Ionuț-Marius
Va multumesc frumos,
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitorul meu soț a divorțat acum 11 ani de fosta soție împreunã ... Marya Symona Marya Symona Viitorul meu soț a divorțat acum 11 ani de fosta soție împreunã au construit o casã, dar dupã divorț nu au fãcut partajul.. Ea a ramas 8 ani in casã ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri -căsnicie de 20 ani Misk Misk Divorț la notariat.Evacuare. Se poate face partaj de bunuri?! In situația in care doi oameni se căsătoresc, el are casa construită,dar pusă gaj la ... (vezi toată discuția)
Evacuare legala dupa divort? andreiion88 andreiion88 Buna ziua. Este legala evacuarea fostei sotii dupa divort din fosta locuinta comuna? Fostul sot nu i-a mai permis accesul in locuinta chiar daca in sentinta ... (vezi toată discuția)