avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Depasire plafon TVA - medic oftalmolog, care are o ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Depasire plafon TVA - medic oftalmolog, care are o societate comerciala

Buna ziua,
Un medic oftalmolog, care are o societate comerciala cu cod CAEN 8622 - activitati de asistenta medicala specializata, are incheiat un contract de prestari servicii cu o clinica de oftalmologie, unde medicul consulta si ofera diagnostice pacientilor.
Emite in fiecare luna o factura de servicii medicale si peste 1 luna va depasi plafonul de 300,000.

Se incadreaza la 292 alin 1?
Daca da, se mai depune vre-o declaratie ceva la ANAF, sau se depaseste plafonul, iar contabilul nu trebuie sa depuna nici o informare nimic, doar declaratiile normale (112, 100 etc)
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:31, 7 Octombrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La depasirea plafonului de 300.000 va depune o notificare la ANAF prin care ii va informa ca desi a depasit plafonul nu are obligatia inregistrarii in scop de TVA pt care activitati scutite cf art 292 alin 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere la neplatitor tva dupa schimbare cod caen coldone coldone Bună ziua! Firma mea este plătitoare de TVA, pana acum desfășurând activități de comerț, CAEN 4774. Cifra de afaceri pe 2020 a fost de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Urmare a depasirii plafonului de tva intra la platitor de tva sau intra in sfera de scutiri pe tva? dialorega dialorega Buna seara, Un PFA al carui titular persoana fizica de profesie medic anestezist cu contract de prestari servicii incheiat cu spital si clinica privata ... (vezi toată discuția)
Tratamentul fiscal din punct de vedere al tva? infoexpertgrup infoexpertgrup Buna ziua, O societate comerciala S.R.L cu sediul in Romania are ca obiect de activitate prestarea de servicii medicala in baza codului CAEN 8622- ... (vezi toată discuția)