Bună ziua.
Prin lege, perioada studiilor superioare, învățământ la zi și sub condiția întreruperii activității de muncă este „asimilată stagiului de cotizare”. Întrebarea este CĂRUI stagiu de cotizare îi este asimilată: celui anterior întreruperii muncii pentru a face studii superioare (facultate) sau unui stagiu de cotizare standard, stabilit de lege ? Întreb pentru că înainte de a întrerupe munca pentru a face facultatea la zi, eu am avut aproape 10 ani de muncă la Grupa nr.2, cu regim special de cotizare. Cei cinci ani de facultate mi se asimilează în raport cu stagiul de cotizare anterior începerii facultății ori se aplică un stagiu standard, de pildă în raport cu salariul mediu pe economie ? Am înțeles din lege că facultatea (și în curând, cică și master+doctorat se vor asimila) este asimilată stagiului de cotizare dar... CARE stagiu va fi cel asimilat ?!?
Facultatea=vechime
dalis
as vrea sa stiu daca facultatea e considerata vechime in urmatoarele conditii: am lucrat din timpul facultatii pe post de 'functionar' stare care a continuat ... (vezi toată discuția)