avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Care sunt pasii pentru schimbarea numelui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Care sunt pasii pentru schimbarea numelui copilului ...

Buna ziua

Care sunt pasii pentru schimbarea numelui copilului minor?
Precizez ca parinti nu sunt casatoriti, copilul poarta numele de familie al tatalui.
Tatal nu se implica cu nimic, nu plateste pensia alimentara, practic nu exista.
Se doreste ca numele de familie al copilului sa se schimbe ca cel al mamei.
Este nevoie de acordul tatalui pentru asta ?
Părinții sunt despărțiți de la vârsta de 1 an al copilului .
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri bazate pe legi.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 14:37, 10 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate pe cale administrativă, dar este nevoie de acordul tatălui. Dacă nu se implică, vă puteți gândi la o acțiune prin care să exercitați doar dvs. autoritatea părintească asupra copilului.
Este de acord dar el nu este in tara , cum pot proceda?
Mulțumesc!

Hârsâna Alina a scris:

Este de acord dar el nu este in tara , cum pot proceda?

In cazul in care nu exista posibilitatea de a veni in tara,poate imputernici pe altcineva printr-o procura, sa faca asta in numele dumnealui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil minor carmenspiridon carmenspiridon Buna ziua Care sunt pasii pentru schimbarea numelui copilului minor? Precizez ca parinti nu sunt casatoriti, copilul poarta numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume minor cu acordul ambilor parinti ghiocelul ghiocelul 1As vrea sa stiu daca ambii parinti sunt de acord ca numele minorului sa fie schimbat, adica sa fie trecut pe numele mamei este posibil si daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil de familie. Imparatul Imparatul Am stabilit ca minorul sa fie la mine, mama lui, autoritatea parinteasca o exercit eu exclusiv. Nu am fost casatorita niciodata cu tatal copilului, dar a fost ... (vezi toată discuția)