avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... M ar interesa dacă sunt obligată să solicit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

M ar interesa dacă sunt obligată să solicit autorizație de ...

M ar interesa dacă sunt obligată să solicit autorizație de la primarie pentru a izola parțial în exterior apartamentul ; care este procedura mai exact.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:09, 10 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o solicitare la as. proprietari.
Daca doar dvs. ati ramas sa faceti termoizolarea - este o situatie, dar daca sunteti prima, discutia este alta si s-ar putea sa va trebuiasca sa treceti pe la primarie, sa vedeti cum trebuie sa procedati.
Oricum, si intr-o situatie si in cealalta, de aceste chestiuni trebuie sa se ocupe as. proprietari, deoarece peretii exteriori sunt pe proprietarea comuna a scarii/blocului - si tocmai de aceasta se ocupa as. prop.
O alta observatie - daca sunteti prima care faceti asa ceva, nu va zgarciti, incercati sa va depasiti limita apartamentului (sus-jos-dreapta-stanga) cu 15-20 cm, pentru ca taman pe acolo o sa intre frigul in casa dvs.
Succes!
Exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul sa intervina asupra partii comune fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Primariile nu acorda autorizatie de constructie pentru persoane fizice in cazul interventiilor la partea comuna de constructii immobile de locuit in comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare termica apartament pe exterior stanciu4444 stanciu4444 Buna ziua, Doresc sa izolez apartamentul pe exterior deoarece iarna apare mucegai pe pereti atunci cand este prea frig. Intrebarea este: imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de la primarie ptr izolatie termica jade_0923 jade_0923 Buna ziua, Ca orice om gospodar, care vara isi face sanie si iarna caruta, deja ma gandesc sa fac izolatia termica a peretilor exteriori si a plafonului de ... (vezi toată discuția)
Izolatie bloc Turnus Turnus Buna ziua.Stau la parter si am izolat cu polistiren de 10 cm. si as dori sa stiu daca ma poate obliga asociatia de locatari sa platesc la izolarea blocului (vezi toată discuția)