avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna, nu am platit intretinerea la bloc de 4 luni, nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna, nu am platit intretinerea la bloc de 4 luni, nu imi permit, ...

Buna, nu am platit intretinerea la bloc de 4 luni, nu imi permit, incerc sa imprumut cumva insa am o restanta de 3000 RON Risc ceva, urgent din punct de vedere legal ? ma pot trezi dat afara ? cat timp am la dispozitie sa platesc in cazul in care sunt actionat in instanta de avocatii blocului ? nu ma pricep cum functioneaza multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:06, 10 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa platiti pe toti o data, platiti în transe. Daca va actioneaza in judecata, veti plati si cheltuieli de judecata si de executare. Daca nu aveti venituri, sau acumulați datorii de peste 10 mii de lei, executarea silita va fi imobiliara riscati sa pierdeti casa.
Veți avea timp sa plătiți.
Faceți cerere scrisa la asociație dacă vreți sa plătiți și data aproximativa.
Este mai bine sa plătiți la banca decât la asociație dar vedeți sa nu rămâneți dator la bancă.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Conform disp L nr 196/2018 asociatia d proprietari are dreptul legal sa aplice penalitati la orice suma cu titlu de restanta neachitata in termenul stabilit
In speta pentru a indeparta situatiile neplacute instituit privilegiu imobiliar si actiune in instanta,negociati incheierea de angajament de plata cu asociatia de proprietari
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta asociatie bloc daria_743 daria_743 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. O persoana fizica a cumparat un apartament intr-un bloc, prin credit bancar, si pe care nu l-a ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecatoareasca nexecutata graby111 graby111 buna ziua! la obiect: un vecin din bloc a acumulat o datorie de 800000 lei la intretinere si a fost dat in judecata de asociatie, aceasta obtinind o sentinta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari ... Laura Cristina (Lala Laura Cristina (Lala Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari și am o problema cu doi proprietari nu își plătesc fonduri nici apa adică nimic din ce se ... (vezi toată discuția)