avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune conturi, vehicule si mosteniri anterioare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune conturi, vehicule si mosteniri anterioare.

Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari referitor la succesiuni. Sotia mea a decedat in luna martie si trebuie sa facem succesiunea dupa ea. Eu sunt sotul supravietuitor si avem un fiu care este major. Am rugamintea daca ma puteti lamuri cu cateva aspecte.

1. Am un cont in banca si vrea sa stiu daca conturile pe numele meu trebuie sa intre in masa succesorala ca bun dobandit in timpul casatoriei si in ce cuantum intrucat acolo primesc salariul. Mai trebuie considerat si ca dupa deces au mai fost facute tranzactii.

2. O parte din banii din cont au fost primiti spre pastrare de la mama mea acum in vasta de aproape 90 ani. Exista vre-o varianta sa scot acesti bani din masa succesorala?

3. Sora si mama sotiei au drept la mostenire?

4. Avem doua masini pe numele meu din care va reveni o cota parte fiecarui mostenitor. Intrucat masinile nu se pot diviza am decis cu fiul meu ca una ii va ramane lui iar una la mine. Nu stiu daca la politie se pot trece doi proprietari pentru o masina, Cum se procedeaza?

5. Eu am mostenit de la tatal meu pe parcursul casatoriei diverse bunuri si actiuni. Intra acestea in masa succesorala?

Multumesc mult,
Daniel

Alte discuții în legătură

Ref mostenire sot Constantina1981 Constantina1981 Anul trecut sotul meu a decedat, am fost casatoriti 4 ani si jumatate ( impreuna 7 ani) fara a avea copii, Rudele sotului in viata sunt mama, sora si ... (vezi toată discuția)
Succesiune florinnicolaescu florinnicolaescu Buna seara Am urmatoarea situatie: sora casatorita- decedata fara copii sotul supravietuitor are copii din prima casatorie sotul are casa - 50% din ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament iura1729 iura1729 Buna ziua! Cazul pe care doresc sa vi-l prezint este urmatorul : Mama mea impreuna cu sora mea au locuit impreuna intr-un apartament cumparat in anul 2015, ... (vezi toată discuția)