In situatia in care pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie se afla un dosar in cadrul caruia o persoana este cercetata pentru abuz in serviciu, iar cauza nu a fost solutionata inca, persoana respectiva are dreptul de a parasi tara? Sau poate fi chemata ori de cate ori considera necesar de catre procurorul care instrumenteaza cauza respectiva? As dori daca se poate sa-mi dati si o baza legala pentru asta deorece nu gasesc exact unde scrie...Multumesc.
Daca nu i s-a interzis expres sa paraseasca tara, nu vad de ce n-ar pleca? Ce nu este interzis ...
Persoana cercetata daca este citata trebuie sa se prezinte acolo.
Are dreptul de a parasi tara dar daca este chemat de catre organul judiciar trebuie sa se prezinte.
Daca nu se prezinta exista riscul sa fie arestat in lipsa.
Este indicat sa aiba avocat angajat care sa se ocupe de cazul lui si sa stie cum sa procedeze in mod concret in functie de situatia concreta.
Atata timp cat nu exista nicio interdictie in acest sens,in situatia aceasta poate parasi tara,insa trebuieste sa se prezinte in fata organului de cerecetare la data si ora la care va fi citat
Sau sa se prezinte avocatul daca persoana se afla in imposibilitate de a se prezenta.
Si cum trebuie date anumite explicatii trebuie sa isi aleaga cu grija avocatul.
Exista un anumit echilibru intre drepturi si obligatii si acest echilibru cateodata poate fi foarte fragil.
Complice
andrei-nicu
sunt acuzat intrun dosar de furt calificat ce a avut loc acuma 3 saptamani... am si eu o intrebare...daca pe timpul anchetei doresc sa plec sa lucrez in ... (vezi toată discuția)
Citatie
Ioana925
Buna seara! In cazul in care doresc sa fiu citata telefonic intr-un caz de furt calificat este posibil acest lucru? Mentionez ca furtul calificat se refera la ... (vezi toată discuția)