sunt acuzat intrun dosar de furt calificat ce a avut loc acuma 3 saptamani... am si eu o intrebare...daca pe timpul anchetei doresc sa plec sa lucrez in austria pe o perioada de 3 luni si nu ma prezint cand ma cheama procurorul ce consecinte poate avea aceasta decizia de a pleca asupra desfasurarii lucrurilor si asupra deciziei pe care procurorul o ia ???
Aveti dreptul de a pleca din tara daca nu exista nicio masura dispusa care sa va interzica acest lucru.
Dar, daca plecati din tara e recomandabil sa aveti avocat.
Daca va citeaza de mai multe ori si nu va prezentati e posibil sa fiti arestat in lipsa.
Trebuie sa va prezentati la chemarea organului judiciar.
Daca veti pleca , nu veti avea cunostinta de stadiul actelor de cercetare si nu va veti putea organiza just apararea.
Aportul complicelui la actul infractional e sanctionat in aceleasi limite ca si cel al autorului , insa se tine cont de participarea efectiva a acestuia la savarsirea faptei penale.Asa incat , va recomand sa va angajati un avocat care sa va reprezinta interesele , intrucat unica pedeapsa prevazuta in continutul legal , in cazul furtului , e cea cu inchisoarea.
Daca a fost savarsita vreo paguba patrimoniala neinsemnata , se poate dispune si o amenda administrativa .Conduita poserioara savarsirii infractiunii poate fi apreciata ca si circumstanta atenuanta sau agravanta judiciara , asa ca va sfatuiesc sa aveti o buna colaborare cu agentii de politie , si procurorul , nu sa savarsiti acte de sustragere .
Informati-va , inaintea de a lua o decizie radicala , pentru a nu exista vreun regret ulterior.
O intrebare...
maryus334
Salutare.Am si eu o intrebare.Am fost audiat la procuratura in calitate de martor intr-un dosar de tentativa de omor.Acum cred ca procesul se apropie si va ... (vezi toată discuția)