avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complice

sunt acuzat intrun dosar de furt calificat ce a avut loc acuma 3 saptamani... am si eu o intrebare...daca pe timpul anchetei doresc sa plec sa lucrez in austria pe o perioada de 3 luni si nu ma prezint cand ma cheama procurorul ce consecinte poate avea aceasta decizia de a pleca asupra desfasurarii lucrurilor si asupra deciziei pe care procurorul o ia ???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:05, 25 Iunie 2009
ar fi bine sa nu plecati daca nu obtineti acordul procurorului . Acesta va poate lamuri daca si in ce conditii puteti pleca.
acordul procurorului cum il pot obtine.. mentionez ca nu am avocat..trebuie sa vb cu el personal sau cum se procedeaza??
da, cu procurorul care se ocupa de caz.
Aveti dreptul de a pleca din tara daca nu exista nicio masura dispusa care sa va interzica acest lucru.
Dar, daca plecati din tara e recomandabil sa aveti avocat.
Daca va citeaza de mai multe ori si nu va prezentati e posibil sa fiti arestat in lipsa.
Trebuie sa va prezentati la chemarea organului judiciar.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca veti pleca , nu veti avea cunostinta de stadiul actelor de cercetare si nu va veti putea organiza just apararea.

Aportul complicelui la actul infractional e sanctionat in aceleasi limite ca si cel al autorului , insa se tine cont de participarea efectiva a acestuia la savarsirea faptei penale.Asa incat , va recomand sa va angajati un avocat care sa va reprezinta interesele , intrucat unica pedeapsa prevazuta in continutul legal , in cazul furtului , e cea cu inchisoarea.

Daca a fost savarsita vreo paguba patrimoniala neinsemnata , se poate dispune si o amenda administrativa .Conduita poserioara savarsirii infractiunii poate fi apreciata ca si circumstanta atenuanta sau agravanta judiciara , asa ca va sfatuiesc sa aveti o buna colaborare cu agentii de politie , si procurorul , nu sa savarsiti acte de sustragere .

Informati-va , inaintea de a lua o decizie radicala , pentru a nu exista vreun regret ulterior.

Succes.
;)
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Acuzat de delapidare Mica-Maria Mica-Maria Sunt acuzat intr-un dosar penal pt. delapidarea sumei de 45000 lei si de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Mi-am recunoscut vina in fata comisarului ... (vezi toată discuția)
O intrebare... maryus334 maryus334 Salutare.Am si eu o intrebare.Am fost audiat la procuratura in calitate de martor intr-un dosar de tentativa de omor.Acum cred ca procesul se apropie si va ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala o piedica? nccionut nccionut buna ziua, As dori sa stiu si eu dak pt faptul k esti urmarit penal poti pleca sa muncesti in strainatate cu contract facut din romania. Adik in sensul k ... (vezi toată discuția)