avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complice

sunt acuzat intrun dosar de furt calificat ce a avut loc acuma 3 saptamani... am si eu o intrebare...daca pe timpul anchetei doresc sa plec sa lucrez in austria pe o perioada de 3 luni si nu ma prezint cand ma cheama procurorul ce consecinte poate avea aceasta decizia de a pleca asupra desfasurarii lucrurilor si asupra deciziei pe care procurorul o ia ???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:05, 25 Iunie 2009
e adevarat am furat dintrun magazin mare (Praktiker) dar am fost 4 persoane care au fost implicate...aici e mai grava problema...multumesc pentru raspunsuri
Av Gabri are dreptate.
Poate va faceti prea multe griji.
Daca aveti temeri mari mai bine ati angaja un avocat care ar stii ce ar avea de facut in functie de situatia concreta.
In cazul dvs nu este deloc indicat sa arunci un potop de cereri peste organul de ancheta penala.
Acest lucru se face doar daca situatia impune a se proceda asa.
Prin asta s-ar deosebi un avocat de dvs. si de alta persoana care ar putea face cereri.Este vorba de oportunitatea sau inoportunitatea depunerii cererilor.
Daca depuneti cereri aiurea, inoportun, se poate enerva anchetatorul si va poate considera chiar mai vinovat decat ati fi.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc pentru indrumarile date ..... o sa ma sfatuiesc cu un avocat si o sa vad ce pot face si daca pot pleca fara nici o grija. inca o data multumesc
Colaborarea cu un avocat pare, intr-adevar o buna solutie, discutia cu procurorul legata de posibila absenta din tara insa nu.

In cazul in care nu s-a dispus masura interzicerii parasirii localitatii, i-ati putea da idei procurorului ;)
andrei-nicu a scris:

multumesc pentru indrumarile date ..... o sa ma sfatuiesc cu un avocat si o sa vad ce pot face si daca pot pleca fara nici o grija. inca o data multumesc

Fara nicio grija eu sunt convins ca nu o sa plecati din tara dar macar veti avea spatele acoperit.
Exista si procedura extradarii si ati putea veni cu avionul gratis in tara...dar insotit de politistii de la Biroul Interpol.
In astfel de cazuri trebuie sa va alegeti un avocat care sa va asigure o desfasurare a procesului penal in conditii de echitate.
Aveti dreptul de a pleca din tara dar acest drept se poate interzice potrivit Codului de procedura penala.
Exista anumite masuri procesual penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de delapidare Mica-Maria Mica-Maria Sunt acuzat intr-un dosar penal pt. delapidarea sumei de 45000 lei si de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Mi-am recunoscut vina in fata comisarului ... (vezi toată discuția)
O intrebare... maryus334 maryus334 Salutare.Am si eu o intrebare.Am fost audiat la procuratura in calitate de martor intr-un dosar de tentativa de omor.Acum cred ca procesul se apropie si va ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala o piedica? nccionut nccionut buna ziua, As dori sa stiu si eu dak pt faptul k esti urmarit penal poti pleca sa muncesti in strainatate cu contract facut din romania. Adik in sensul k ... (vezi toată discuția)