avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare cumparare casa

Am de vanzare o casa si teren la tara. Cumparatorul vrea sa faca acum la notar act de antecontract de vanzare cumparare. El e din Germania, vrea sa castige timp cred, sa poata traduce actul sau sa faca si schimbari daca nu-i convin diverse chestii. Nu inteleg, la antecontract la Notar se plateste o parte din suma? Trebuie sa vina toate partile si translatorul, nu?: Poate neamtul sa schimbe apoi ceva pentru contract de vanzare? Eu de fapt nu am fost si nu sunt de acord cu o plata in doua parti.
Eu vreau toti banii pe loc. Ce aduce antecontract?
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
Filia, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:27, 13 Octombrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce vrea antecontract? Nu are toți banii?
Antecontractul este o promisiune de vânzare.
Dvs va obligați ca ii vindeți, el se obliga sa cumpere, la prețul de..., urmând ca vânzarea sa se încheie pana la data de...
În majoritatea cazurilor, din prețul total se achita un avans la momentul semnării antecontractului.
De regula, antecontractul se încheie atunci când cumpărătorul nu are toată suma sau când vânzătorul nu are toate documentele gata.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Antecontractul aduce si nenumarate clauze pe care daca nu le cititi cu mare atentie si cunostinta de cauza poate genera situatii foarte neplacute pentru d-voastra din punct de vedere legal . Am trecut prin aceste situatii si in general cei care propun antecontracte au alte interese ascunse . Clauzele prezentate in antecontract fiind majoritatea inacceptabile in general .
Posibil sa aiba nevoie de antecontract pt. banca, sa acceseze un credit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare v.s precontract simona.elisa simona.elisa Buna ziua, m-ar interesa si pe mine care este diferenta daca exista unu intre o promisiune de vanzare cumparare si un precontract. Vreau sa achizitionez un ... (vezi toată discuția)
Revocare antecontract de vanzare cumparare teren agricol la initiativa vanzatorului PRONET PRONET Buna ziua, Am auzit multe variante pe aceasta tema atat din discutiile avute cu unii notari cat si din discutiile avute cu avocati. Nu-mi este clar pana la ... (vezi toată discuția)
Antecontract apartament in constructie Cuvunu Cuvunu Buna ziua, Am incheiat un antecontract cu un dezvoltator pers fizica ptr un apartament in faza de constructie, imobilul este la rosu momentan, termenul de ... (vezi toată discuția)