avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria Campina- Prahova ...

Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria Campina- Prahova unde aparține cu domiciliul după despărțirea de soție.inainte de a se despărți a locuit cu soția în Arad.Sotia a făcut apel ca procesul sa se judece în Arad .Cei de la Câmpina au mutat dosarul la Arad fara a tine cont de ce a zis avocatul meu.Ce pot face ptr.a se judeca în Prahova - nu ma pot duce qcolo
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 11 Octombrie 2022
Buna seara,
In cazurile de divort, competenta apartine Judecatoriei de la ultimului domiciliu comun al sotilor, in cazul fiului dumneavoastra, Judecatoria Arad (din cate inteleg, sotia inca locuieste acolo).
Nu se poate judeca in Prahova (o stramutare a procesului poate fi ceruta doar pe motive strict prevazute de lege si nu e cazul dumneavoastra), asadar va trebui sa se deplaseze acolo sau sa il reprezinte un avocat.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
Georgiana Ciocoveanu, Avocat
Nu aveti ce sa faceti pentru ca normele de competenta sunt imperative, iar legea dispune ca instanta competenta sa judece divortul este instanta de la locul ultimului domiciliu comun, cu conditia ca macar unul dintre soti sa mai locuiasca pe raza acelei instante.

Cum sotia inca locuieste in Arad, atunci conform legii instanta competenta este cea de la Arad, indiferent ce sustine avocatul sau fiul dvs.

Art. 914 Cpc - Instanţa competentă

(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.


Eu ma intreb ce a zis avocatul dvs :), cum de a depus dosarul la Câmpina?!
Competenta teritoriala o are judecatoria de la Arad.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde incep actiunea de divort? competenta teritoariala ionutniculae ionutniculae Buna ziua! Sunt despartit din anul 2011,iar la sfarsitul aceluiasi an \\"fosta\\" a plecat in Spania. Ultimul domiciliu comun a fost in jud. Suceava,dar eu ... (vezi toată discuția)
Unde pot divorta? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,in cazul in care m am casatorit acum 20 de ani in jud prahova iar acum am domiciliul in jud Constanta si vreau sa divortez ,ma pot adresa instantei ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort.. Abdulah81 Abdulah81 Da ca sunt din Jud Bacau casatorita la primaria din Jud Bacau insa sunt despartita nu pe cale legala,pot da divort in orasul Tecuci,am buletin pe Tecuci am ... (vezi toată discuția)