avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Audierea copilor minori este posibila? Intrucat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Audierea copilor minori este posibila? Intrucat un copil nu are ...

Audierea copilor minori este posibila?
Intrucat un copil nu are discernământ pana la varsta de 16 ani, conform legilor din România, atunci de ce este necesara audierea minorilor intr un proces de custodie si de ce se agata cu disperare decizia unui judecator de declarația oricarui minor fara discernământ ?
Aceasta audiere practic este a unui om fara discernământ care nu poate tine cont încă de ce e bine sau rau!
Sper sa se modifice cat mai curând aceasta lege intrucat mie sincer mi se pare fara logica din toate punctele de vedere.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:05, 13 Octombrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca se va modifica aceasta lege.
Partea aiurea este ca instantele decid cum vor ele tocmai din acest motiv în anumite cazuri fără sa tina cont de dorinta copilului.

Adică...este cumva invers fata de ceea ce ziceți dar se si folosesc de acest raționament...
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand nu e audiat, ci e ascultat. Nu stiu de ce credeti ca nu are discernamant copilul pana la 16 ani.
Copilul nu are de decis nimic, doar povesteste cu cine face lectii, cu cine merge in parc, cine il ia de la scoala si alte aeemenea întrebări din care judecatorul isi poate da seama de cine e mai atasat, cine il ingrijeste etc
Și dacă copilul este abuzat și manipulat?

Cum procedam dacă se ajunge chiar la abuzuri sexuale având în vedere ca tatal are 48 de ani și doarme încă cu fetita de 12 ani care se dezvolta din toate punctele de vedere. Cum vi se pare?

gi-jane2 a scris:

In primul rand nu e audiat, ci e ascultat. Nu stiu de ce credeti ca nu are discernamant copilul pana la 16 ani.
Copilul nu are de decis nimic, doar povesteste cu cine face lectii, cu cine merge in parc, cine il ia de la scoala si alte aeemenea întrebări din care judecatorul isi poate da seama de cine e mai atasat, cine il ingrijeste etc

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca doarme cu ea, poate nu inseamna nimic sau poate fi abuzata .
Faceti plangere penala dacă credeți ca e abuzata.
O intrebare, va rog: in ce articol de lege este specificat ca un copil are discernamant incepand cu 16 ani?
Va Multumesc,

Alte discuții în legătură

La audierea unui martor minor în vârstă de 13 ani este obligatoriu ... viorelv viorelv La audierea unui martor minor în vârstă de 13 ani este obligatoriu prezenta unui avocat sau a unui psiholog sau este destul sa fie de fata unul dintre ... (vezi toată discuția)
Drepturile familiei Petro2475 Petro2475 Buna ziua!Imi puteti spune de la ce varsta un minor poate fi audiat in instanta?Poate imi puteti scrie si dispozitiile art.din Legea actuala.Multumesc. (vezi toată discuția)
Ce art.de lege stipuleaza audierea unui minor in cazul incredintarii? mihaela2007 mihaela2007 este mentionat in codul familiei dreptul unui minor de a fi audiat? dc are sub 10 ani este posibil?multumesc (vezi toată discuția)