avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Lipit de fatada blocului, un domn patron ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Lipit de fatada blocului, un domn patron de restaurant ...

Buna seara.
Lipit de fatada blocului , un domn patron de restaurant a facut terasa restaurantului. Pe fatada blocului este amplasat barul si tot felul de aparate de cafea etc.
Are autorizatie de functionare deoarece am solicitat la primarie sa ne instiinteze.
Totusi fatada blocului este proprietate personala a blocului . Va rog sa imi spuneti ce demersuri putem face ...si ce lege prevede distanta la care se poate autoriza restaurant cu terasa fata de imobil de locuinte.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:59, 13 Octombrie 2022

caradis a scris:

Buna seara.

Totusi fatada blocului este proprietate personala a blocului .

Fatada blocului nu este proprietatea personala a blocului pentru ca blocul este constituit din parti comune fatada ,cale de acces,subsol tehnic,terasa/acoperis,ghene gunoi,uscatorii si parti private=spatii cu destinatia de locuinta
Exteriorul blocului reprezinta parte comuna
Exista dispozitii exprese/norme tehnice care prevad distanta intre constructii,dar cum in Romania totul este posibil,..
Art 612 Distanţa minimă în construcţii | Codul Civil
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris authentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; ... Dan Soroceanu Dan Soroceanu Buna ziua, Fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; fatada de EST, la fiecare etaj, este ocupata de un apartament; blocul este administrat de o ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza pe parcare, piscina si sala de fitness Ancagnn Ancagnn Buna ziua, am cumparat un apartament intr-un bloc rezidential si un loc de parcare. Am inteles de la administrator ca se aplica cota indiviza si pe acel loc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt locatar nou intr-un bloc care are spatii comune ... Vlad_mirza Vlad_mirza Buna ziua, Sunt locatar nou intr-un bloc care are spatii comune 2 uscatoare si mai multe boxe, mai multi locatari ocupa deja boxele de la subsolul blocului ba ... (vezi toată discuția)