avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dacă mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dacă mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 180 de zile ...

Dacă mia fost suspendat permisul pe o perioada de 180 de zile pot da examen pt redobandire ?
Cel mai recent răspuns: tudorascu f , utilizator 20:00, 20 Octombrie 2022
Da, daca dati examenul in primele 20 de zile de suspendare si depuneti cererea in aceeasi perioada. Reducerea e de o treime.
Daca va incadrati in prevederile urmatorului articol, examenul e oricum obligatoriu, iar neluarea lui pina la sfirsitul celor 180 de zile majoreaza pedeapsa cu 30 de zile :
Articolul 106^1
(2) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține, în mod obligatoriu, și în cazurile în care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pentru o perioadă de 180 de zile, potrivit art. 103 alin. (1) lit. c) și d), până la expirarea perioadei acesteia.
[ link extern ]
Pt ce vau retinut permisul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate ... asasin 100 asasin 100 buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate cu vatamare din culpa,dupa ce am primit nup de la procuratura, la cit trebuie sa ma astept la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis Arminmaleki Arminmaleki Buna ziua! Eu am făcut un accident rutier cu vătămare corporală din culpa la 20 decembrie și atunci legea era suspendare 90 zile de permis iar astăzi am ... (vezi toată discuția)
Dosar clasat/trecere de pieton/ durata suspendare permis? MihaelaUu MihaelaUu Buna ziua! In iulie anul acesta am lovit un pieton pe trecerea de pietoni. Acesta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și nu a depus plângere. Am primit ... (vezi toată discuția)