avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire/revendicare Bună ziua, Am cumpărat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire/revendicare Bună ziua, Am cumpărat recent un teren intravilan cu o suprafața ...

Bună ziua,
Am cumpărat recent un teren intravilan cu o suprafața totala in actele cadastrale de 1250 mp, cu o deschidere de 12,5 ml.
in urma unor măsurători in regim propriu, am constatat ca deschiderea este de doar 11 ml…
Atat timp cat eu am in acte o suprafața anume, pot solicita o granituire cu revendicare ?
Cum pot afla corectitudinea cu care au fost realizate gardurile vecinilor, care ar fi procedura de urmat?

Va mulțumesc pentru eventualele sfaturi!
Buna ziua,
Va trebui sa deschideti o actiune in granituire.
Dar inainte de aceasta puteti solicita de la OCPI extrase de care funciara ale vecinilor. Asta daca exista deschise cartile de carte funciara si terenurile sunt intabulate.
In caz contrar, in cadrul procesului ce-l veti deschide, se vor face masuratorile de catre un expert cadastrist numit de instanta.
Ar fi indicat totusi sa contactati un avocat din localitatea dvs. Astfel de probleme sunt sensibile si necesita cunostinte juridice de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Cadastru litan litan Buna ziua. In urma cu 3 luni am contactat un cadastrist pentru a .mi face masuratorile la un teren. De 3 luni astept sa .mi depuna documentatia cadastrala la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Ionut06 Ionut06 Buna ziua. Am si eu o intrebare ,am cumparat un teren(315mp)înainte de a ne apuca de actele pt autorizație demolare construcție,etc a ma trebuit măsurat ... (vezi toată discuția)