Alexandru Surcel a scris:
Stați așa că totuși se cam încurcă povestea. Mai întâi ați zis că autorul furturilor era cel care și vindea dulciurile, iar fiul dumneavoastră superdotat era unul din clienții să zicem naivi (apropo, faptul că e superdotat nu e o garanție că el este musai corect, unii din cei mai mari infractori ai planetei au avut minți strălucite).
Acum însă veniți și ne spuneți că fiul dumneavoastră vindea dulciurile, în înțelegere cu hoțul, el doar credea că nu sunt furate ci cumpărate cu banii primiți de respectivul coleg de la mama aflată în străinătate. Deja e cu totul altceva, pentru că dacă fiul totuși a știut că dulciurile sunt furate (iar acum doar vă servește dumneavoastră o variantă pe care știe că veți dori să o credeți ca fiind adevărată), atunci ar fi deja complice la furt sau tăinuitor. Noroc că nu are 14 ani și nu răspunde încă penal. Dacă chiar nu a știut, are ocazia să învețe o lecție pentru data viitoare când se va lansa în afaceri și anume să verifice proveniența mărfii (putea să-i ceară asociatului lui bonurile fiscale). Mai ales că în penal intenția poate fi directă, dar și indirectă!
Desigur, directoarea a procedat ilegal punându-l să semneze hârtii în absența dumneavoastră sau a celuilalt părinte.
În concluzie, cred că aveți nevoie de asistența unui avocat și ulterior poate și de un pic de consiliere pentru fiu (dacă se dovedește totuși că a știut că vinde bunuri furate).
Petrina29 a scris:
MULTUMESC FOARTE MULT!a incalcat vreo lege vanzand dulciuri mai ales ca era in afara scolii ? mai ales copii din clasa il rugau sa le aduca anumite sucuri sau dulciuri si ii dadeau si lui cate 1 -2 lei "tips" ca s-a dus el la magazin si nu au mai pierdut ei timpul , de exemplu de vreo cateva zile scrie un ebook in limba engleza despre cum sa vinzi produse pentru profit gen sa cumperi de pe site de engro si sa vinzi la bucata sau despre criptomonede si dorea sa il vanda cu 5 -10 lei pe internet.
eu l am incurajat in ideea ca multi copii mai ales in afara fac astfel de vanzari si isi dezvolta anumite concepte de mareketing. ( cred ca m -am inselat)
presupunand ca ar fi stiut ( ceea ce nu este adevarat ) ca dulciurile au fost furate si a primit acele dulciuri ce sanctiuni poate primi?
multumesc foarte mult
va multumesc pentru raspuns . DL SURCEL
1. vreau sa precizez ca nu am intrebat aici nu ca sa ii iau apararea fiului meu cu siguranta daca asi minti primesc raspunsuri in consecinta , nu cred ca cineva pe acest forum prezinta minciuni fiind constienti ca avem nevoie de sfaturi si solutii la problemele reale. unde am spus ca vindea dulciurile in intelegere cu hotul? am precizat ca el si anul trecut vindea colegilor dulciurile cumparate de mine , HOTUL A FUTRAT ANUL ACESTA in octombrie. fiul meu stia despre ca are mama plecata in strainatate si primeste multi bani , ca multi copii din ziua de azi.
2. am precizat ca este inteligent in ideea ca este supus bullingului si din acest motiv , nu se incadreaza in tiparul copiilor de varsta lui, si din pacate ca dumneavoastra sunt multi care arunca cu noroi in loc sa sprijine valorile in acesta tara *dar ne laudam cu ei cand au rezultate bune. la noi in tara nu avem nicio scola sau clasa la stat pentru ei ,
3.nici fiul meu nu avea bonuri fiscale la el pentru dulciuruile pe care eu le cumparam pentru el (si pe care de multe ori le vindea)
4 .nu ati spus motivul pentru care am nevoie de avocat fiind minor 12 ani ati spus ca nu raspunde cf legii chiar daca asa cum insinuati ca ar fi tainuitor sau complice
5. fiul meu primeste consiliere inca din vara din cauza bullingului de anul trecut scolar
6. nu cred chiar tot ceeea ce spune fiul meu fiind copil este posibil sa ascunda unele lucruri sau sa relateze doar ceea ce stie ca nu il afecteaza . in situatia de fata am stat foarte mult de vorba cu el explicandu-i ca e foarte important sa stiu adevarul pentru a putea sa il ajut , sa il apar in cazul in care totusi stia de unde sunt dulciurile.
7 .acel copil care a furat a oferit gratis multor copii iar in alte situatii a vandut dulciurile (copii impart intre ei dulciuri si nu au boniuri la ei) totusi doar fiul meu sin inca 2 copii au fost chemati la directoare cu toate ca au primit f f multi copii dulciuri. ( cred ca din cauza faptului ca am sesizat ca este supus bullingului au incercat sa il implice )
8. un copil de 12 ani se poate indrepta cu ajutor dar mentalitatea adultilor frustati NU