avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Lege mama eroina
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Lege mama eroina

Buna ziua.
Am o vecina care m-a rugat sa ma interesez de situația ei.
Are 51 de ani si 3 copii: 2 majori si unul de 6 ani.
La 57 de ani ar putea ieși la pensie conform legii referitoare la mamele eroine? Ea are peste 30 de ani de munca dar nu știe dacă se încadrează deoarece ultimul copil va avea atunci 11 ani, nu 16 cum e trecut în lege.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 17:45, 15 Octombrie 2022
Va trebui sa astepte si sa vada daca peste 6 ani va fi in vigoare acea lege . In asa perioada lunga se pot schimba multe .
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2022
CHKa, utilizator
Mulțumesc mult. Asta e clar ca vor fi schimbări. Teama ei este ca așteaptă degeaba si nu se încadrează având in vedere ca cel mai mic copil va avea 11 ani cand face ea varsta.

CHKa a scris:

Va trebui sa astepte si sa vada daca peste 6 ani va fi in vigoare acea lege . In asa perioada lunga se pot schimba multe .

Si vrea sa se teama inca 6 ani ? Parerea mea ( fara a avea mai mult decat informatii publice ) , ar fi sa nu conteze pe asta ... Oficialii spun ca Romania s-a angajat - la negocierea PNRR - sa schimbe radical legea pensiilor , de asa maniera incat sa conteze strict contributivitatea , si nici un alt criteriu . Asta cu certitudine se va intampla inainte de trecerea celor 6 ani . Iar atunci - la aparitia noii legi - va sti cum sta ... Daca inca lucreaza , va mai acumula stagiu si va putea iesi in pensie anticipata partial ( daca va mai exista acest tip de pensie ) la cei 57 de ani . Daca nu mai lucreaza , probabil doar la 63 , daca nu cumva se va mari si varsta de pensionare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. Întreb pentru sora mea care are 3 copii, am citit ... iulian55 iulian55 Bună ziua. Întreb pentru sora mea care are 3 copii, am citit că pensie i se scad 6 ani din vârsta de pensionare și in loc de 63 ar putea sa iasă la 57. ... (vezi toată discuția)
Conform legii actuale la cati ani pot iesi femeile la pensie ... mocanu carmen mocanu carmen Conform Legii actuale la cati ani pot iesi femeile la pensie anticipata fara penalitati? (vezi toată discuția)
Iesire la pensie ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Sunt nascuta in anul 1968 luna Octombrie Am 29 de ani de munca (1986-2015) din cei 29 de ani , 12 ani sunt in Grupa a II -a iar ultimii 4 ani ... (vezi toată discuția)