avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card Credit neplătit in Emiratele Arabe unite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card Credit neplătit in Emiratele Arabe unite

Am locuit in timp de 5 ani in Emiratele Arabe Unite, pierzându-mi jobul in 2018 nu am reușit sa găsesc altul și a trebuit sa ma reîntorc in Romania. Am un card de credit pe care nu l-am achitat, și nu am avut posibilități financiare. Mai nou, după 4 ani, o firma de recuperări creanțe, a început sa ma sune și sa îmi trimită scrisori la sediul (prin contract de comodat) SRL-uli meu, scrisori ce vizează persoana juridică, nu fizica - cea care a contractat cardul de credit. Evident au găsit numele și toate datele pe Listafirme. Având in vedere ca nu exista acorduri intre Romania și EAU, ce repercursiuni financiare și legale pot avea pe teritoriul Românei din cauza acestei datorii ? Au vreo baza solida sau aceste companii se bazează pe intimidare? Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2022
ATB30, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:21, 17 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa existe acorduri pt ca banca respectiva sa cesioneze creanta unei firme de recuperavcu sediul în România,oricum puteți fi executat doar pt bunurile deținute în România ca persoana fizica srl ul nu are treaba..Dacă se ajunge la faza de proces sau executare silita contactați urgent av,momentan puteți sta relativ liniștit..
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați sa va găsiți avocat în caz de probleme.
Este bine sa o faceți de acum.
Puteti și consulta avocat ca sa va analizeze situatia juridică in întregul ei ca să știți mai clar cum stați pe parte juridica.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala Vasile1952 Vasile1952 Buna ziua, Sunt in judecata cu o societate de recuperare. Recuperatorul a depus la dosar contract de cesiune si procura speciala. Procura speciala a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita -credit nevoi personale bob02008 bob02008 Daca sunt executat silit de o societate de recuperare creante , Kredit Incaso ...societatea mi-a platit o creanta la BRD. Insa eu de curand mi-am deschid o ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca in romania Stancu Luminita Stancu Luminita Buna ziua, Fiica mea lucreaza in Emirate cu contract de munca ca stewardeza. Conform regulilor salariale de acolo nu i se opreste din salariu: impozit, ... (vezi toată discuția)