avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie teren

Buna ziua!
Am o verisoara care vrea sa-mi doneze un teren si mi s-a spus ca nu se pot face donatii decat la rude de gradul intai.Este adevarat?Si daca da ce alta variana mai putin costisitoare as avea.(si cam la cat as ajunge pana la finalizarea actului).Este vorba despre cca 30MP.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:15, 22 Ianuarie 2010
buna ziua!
mergeti la un BNP din raza unde este situat imobilul si o sa va spuna costurile.
Donatia cea mai sigura este de la parinte la copil. Daca verisoara dumneavoastra nu are copii va poate dona. Acel teren este proprietate individuala sau in coproprietate cu sotul? Daca se afla in a doua situatie trebuie si acordul sotului..adica se prezinta si el la notariat. Taxele difera........in functie de suprafata, amplasarea terenului (intravilan, extravilan), data dobandirii.....Primul lucru care trebuie facut este intabularea.
buna ziua!
daca verisoara nu are copii donatia se revoca de drept!
oricum la donatie scutirea de impozit se aplica rudelor de pana la gradul al III lea.
ar trebui sa detaliati situatia cu care va confruntati.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.Verisoara mea nu este casatorita dar are un copil.Terenul este intabulat pe numele ei.
O sa merg la un notar sa vedem ce zice.
in cazul acest, la decesul verisoarea dvs. descendentul succesor va putea solicita in instanta reductiunea liberalitatilor excesive.
indicat ar fi mai degraba un act de vanzare-cumparare cu plata reala a pretului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pedrosolitar pedrosolitar Bunica fostei mele sotii a donat casa si tot ce avea unui nepot de verisoara, exluzand-o pe fiica si nepoata ei. In situatia data ce se poate face? (vezi toată discuția)
Teren donat ContSters329101 ContSters329101 buna ziua ! matusa mea mi-a donat 107mp teren curti constructii .pot sa vand acum sau dupa 6 luni termen de a revendica (cere) cota parte cineva din neamul ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici. are dreptul un nepot de fiu decedat să conteste un transfer de proprietate făcut unchiului? vwwhite vwwhite Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au ... (vezi toată discuția)