avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua ! Este legal sa vand adidasi neoringinali ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua ! Este legal sa vand adidasi neoringinali (fake) online, ...

Buna ziua ! Este legal sa vand adidasi neoringinali (fake) online, adusi din china, daca anunt cumparatorul ca ei sunt replici si nu originali. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:41, 20 Octombrie 2022
Nu este.

Codul penal:
Art. 300
Punerea în circulaţie a produselor contrafăcute
Punerea în circulaţie a produselor realizate ca urmare a contrafacerii sau folosirii fără drept a obiectului unei invenţii se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice
Art. 90
(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 lei la 150.000 lei săvârşirea, fără drept, a următoarelor fapte:
b) punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs contrafacut cumparat pe site de anunturi iuliant iuliant Buna ziua, Am cumprat o chitara de pe un site de anunturi care mi s-a spus de vanzator (minor) ca e de o anumita firma (Fender). Din investigatiile mele ... (vezi toată discuția)
Magazin online cu haine firma & branduri celebre mirceabescu mirceabescu Sunt interesat sa cumpar haine de firma din diferite tari ale UE si sa mi infiintez magazin online in Romania. De exemplu haine de la Diesel, Hugo Boss, ... (vezi toată discuția)
Comercializare parfumuri care miros ca cele originale lucian2peu lucian2peu Buna ziua, Doresc sa vand parfumuri de o marca proprie (ca D&P) pe net si as dorii sa stiu cum pot scrie in descrierea parfumului incat sa fie legal. Daca ... (vezi toată discuția)