avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Apt limitat sau inapt?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Apt limitat sau inapt?

Va salut. Ma numesc Marian.Am o vechime de 15 ani si 3luni ca Soldat Gradat Profesionist doar in mapn. In urma internarilor in spital doctorul mi-a precizat ca voi fi cel mai probabil clasat inapt serviciu militar cu pierderea capacitatii de munca 50%.
Voi primi pensie militara sau pensie de invaliditate grad 3?
Care ar fi cuantumul pensiei, salariul net actual fiind de 3400 ron?
Exista posibilitatea sa ies la pensie dupa 15 ani vechime cu apt limitat, asta daca doctorul se dovedeste maleabil?
Diagnosticul este episod depresiv sever fara tendinte suicidare.
In cazul clasarii inapt ,pot conduce autovehicule civile , sau trebuie o reeevaluare facuta? Daca da , unde o pot face?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2022
ulise_noob, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie medicala inapt isu letitiaq letitiaq As dori sa va prezint, urmatoarea situatie si ce ma sfatuiti sa fac.... O persoana care lucreaza in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, a ... (vezi toată discuția)
Nelamurire-trecere in rezerva cadru militar Ahmadi Ahmadi Buna ziua! Sunt cadru militar activ si la ultima vizita medicala am fost declarat APT LIMITAT.Mentionez ca am 39+ ani si am o vechime in munca de 17 ani si 6 ... (vezi toată discuția)
Se poate iesi la pensie anticipata partiala la 42 de ani? dorat dorat lucrez in mapn de 20 de ani si am 42 de ani si sunt dat apt limitat pentru serviciul militar de către comisiile de expertiză medico-militară.Pot iesi la ... (vezi toată discuția)