avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Abuz medic medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Abuz medic medicina muncii

Am facut un control la medicina muncii pentru angajare iar medicul de acolo mi-a gasit tensiunea 150 cu 100 si mi-a dat apt conditionat si pot lucra doar 30 de zile iar daca vreau prelungire imi cere sa aduc scrisori medicale din care sa reiasa ca sunt sau nu cardiac. Mentionez ca nu am avut niciodata probleme cu inima si nici nu ma doare nimic.
Daca viitorul angajator nu ma angajeaza din cauza acestui rezultat neconcludent pot da in judecata medicul de medicina muncii pentru pierderea locului de munca?
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2022
ridder1, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:16, 23 Noiembrie 2023
Puteti acționa în instanță, dar nu veți primi aici un răspuns ca veți și castiga.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contesta fisa de aptitudine emisa de medicul specialist de medician muncii conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor,
-art. 30 Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.
-art. 31 Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
-art. 32 Direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii
contestaţiei.
-art.. 33 Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în scris persoanei examinate medical.
-art. 34 Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.
Numai aceasta comisie medicala poate stabili daca rezultatul examinarii dvs. medicale in vederea angajarii este sau nu concludent.
Daca va adresati instantei va trebui sa prezentati un document emis de IML/ o expertiza medicala, cu referire la starea dvs. de sanatate pentru a fi avut in vedere de catre instanta.
Examinarea dv.s. medicala s-a facut cu respectarea unei fise prevazuta in anexa 1 specifica locului de munca pe care urma sa fiti angajat. Posibil ca in respectiva fisa sa existe contraindicatie medicala - tensiune arteriala marita (tensiunea normala este 12 cu 8).
Daca doriti angajarea va trebui sa faceti un control cardiologic in baza unei trimiteri de la medicul de familie la un specialist cardiolog. Rezultatul examinarii la cardiologie il prezentati medicului specialist de medicina muncii. Dupa caz, va trebui sa urmati un tratament medical pentru tensiune.
Nu trebuie sa va doara nimic ca sa aveti tensiune arteriala marita.


POPA GHEORGHE a scris:

Puteti contesta fisa de aptitudine


Va multumesc pentru raspunsul la obiect. Cel mai ok pentru mine ar fi sa merg la un specialist cardiolog si sa aduc la medic rezultatul.

In baza rezultatului de la cardiolog imi prelungeste valabilitatea fisei de aptitudinu la 1 an?
Eu mi-am luat acasa tensiunea cu un aparat digital si am 129 cu 83

Postul pentru care doresc angajarea este specialist serviciu client. E un job care presupune munca de birou. Nu este munca fizica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati raspunsul de la specialistul cardiolog.
Fisa de aptitudine se emite de catre medicul specialist de medicina muncii pentru fiecare loc de munca in parte, pentru care se solicita examinarea medicala in vederea angajarii.
Fisa dvs. de aptitudine a fost apt conditionat, pentru 30 de zile, perioada in care va puteti angaja, cu respectarea de catre angajator a conditionarilor mentionate de medic in respectiva fisa.
In timpul celor 30 de zile, daca prezentati document emis de medicul specialist cardiolog, fisa de aptitudine se reface si in functie de diagnostic poate sa dispara sau nu, conditionarea. In mod normal, cu tratament adecvat urmat consecvent, conditionarea poate sa dispara, cel putin pana la data examinarii medicale periodice (planificate de catre angajator impreuna cu medicul), care se face obligatoriu tuturor salariatilor.
Sunt apt condiționat de trei ani iar angajatorul lmpreuna cu medicul de medicina muncii care practic nu mă evaluat mi-a schimbat funcția și mă obligă să semnez schimbarea postului am făcut sesizare la DSP iar cei de acolo au tr scris că nu au trei medici să lntruneasca evalorea mea ce pot face acestui abuz.

Alte discuții în legătură

Inapt pentru o functie sau recomandari medicale? Denisa balan Denisa balan Buna seara! Va rog sa imi spuneti din punct de vedere Juridic cum interpretati fisa aptitudine cu avizul medical: - apt - apt conditionat - inapt ... (vezi toată discuția)
Cum poate medical medicina muncii sa îmi conditioneze pe fisa ... Andrei39 Andrei39 Cum poate medical medicina muncii sa îmi conditioneze pe fisa postului ca sunt apt condiționat? Am problema de sănătate la mână dreapta adică ... (vezi toată discuția)
Buna ziua : probleme comportamentale agresive si cu munca conditionata nelson00 nelson00 Buna ziua am si eu o problema mai mare si as avea nevoie de un raspuns Cand incerc sa ma angajez pe adeverintza de la medicu de familie apare asa in ... (vezi toată discuția)