Cum poate medical medicina muncii sa îmi conditioneze pe fisa postului ca sunt apt condiționat?
Am problema de sănătate la mână dreapta adică poliartrita reumatoida datând de când lucram pe șantier, iar acuma lucrez ca operator unde necesita sa conduci stivuitor sa aduci materiale și cu vola sa împingi anumite materi, de când și pana când îmi condiționează medicina muncii sa numai fac ture de noapte și sa numai merg cu stivuitor. sa se pună și în locul nostru sa vadă cum este ca iei un salariu de nimica toată, alt exemplu eu unul am carnet de conducere ce ar trebui sa ma duc la politie sa predau carnet sa numai fac naveta cu ea sa vina la munca de la 70km distanta de locul de muncă.?
Examinarea medicala a lucratorilor se face in baza HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, dupa fisa corespunzatoare meseriei lucratorului/ locului de munca, mentionata in anexa 1. In fisa sunt mentionate contraindicatii. In acestea se nominalizeaza afectiuni care nu permit mentiunea de "apt" in fisa de aptitudine completata de medicul specialist de medicina muncii in urma examinarii medicale a salariatului.
Daca in fisa de aptitudine, medicul scrie "apt conditionat", nominalizeaza conditionarile.
Fisa de aptitudine emisa de catre medicul specialist de medicina muncii poate fi contestata conform prevederilor urmatoare:
- Art. 30. Persoana examinata poate contesta rezultatul dat de catre medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în munca.
- Art. 31. Contestatia prevazuta la art. 30 se adreseaza autoritatii de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, în termen de 7 zile lucratoare de la data primirii fisei de aptitudine în munca.
- Art. 32. Autoritatea de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti desemneaza o comisie formata din 3 medici specialisti de medicina muncii si convoaca partile implicate în termen de 21 de zile lucratoare de la data primirii contestatiei.
- Art. 33. Decizia comisiei este consemnata într-un proces-verbal si este comunicata în scris persoanei examinate medical.
- Art. 34. Concluzia procesului-verbal este consemnata în fisa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.
Nu cred ca sunteti in masura, sa apreciati activitatea profesionala a unui medic. Va sfatuiesc, sa va abtineti de la genul de comentarii ce pot fi considerate ofense. Voi sterge din mesajul dvs., aceste ofense.
Pentru activitatea pe care o desfasurati la locul de munca, inclusiv salarizare, puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Spuneti ca sunteti angajat ca operator. Pentru aceasta meserie, nu sunt prevazute activitati pe stivuitor si nici cu vola. Ca sa conduceti stivuitor si/ sau vola trebuie sa detineti autorizatii ISCIR specifice. Pentru aceste activitati sunt alte fise pentru examinarea medicala si alte contraindicatii, diferite de cele pentru operator.