avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua! Am fost programata la medicina muncii, ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua! Am fost programata la medicina muncii, apoi trimisa ...

Bună ziua! Am fost programata la medicina muncii, apoi trimisa la un medic ortoped, iar în urma recomandărilor medicului ortoped am fost declarata apt condiționat de către medicina muncii. Dacă fac contestație, se va ajunge și la medicul ortoped sau doar la medicina muncii?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:13, 7 Octombrie 2023
Contestatie la ce? La un diagnostic? Sa te faci bine la loc pe foaie, sau cum? Lasand gluma la o parte, trebuie luat in serios ce a zis doctorul si urmat tratament de specialitate, parerea mea. Sunt curios ce diagnostic ai primit?
Probleme cu spatele. Medicul specialist mi-a recomandat sa nu stau în șezut prelungit mai mult de 2 ore. Angajatorul mi-a schimbat poziția în companie, unde as sta în picioare și clar mi-ar face mai mult rău, (dar asta nu scrie pe foaie). Eu personal as alege sa stau pe postul actual pentru ca mi-ar fi mult mai ușor. Medicul specialist mi-a făcut recomandarea în ideea sa ma ajute, dar cei de la medicina muncii și angajatorul au luat decizia de a-mi schimba postul. Întrebarea mea este, dacă fac contestație către medicina muncii, ajunge și la medicul specialist care mi-a dar recomandarea sau doar la medicina muncii din cadrul companiei la care lucrez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2023
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Decizia privind aptitudinea in munca a lucratorilor apartine medicului specialist de medicina muncii. Acesta analizeaza recomandarile medicului specialist ortoped, avand in vedere riscurile profesionale existente la locul de munca.
Daca ati primit "apt conditionat" pe fisa de aptitudine, medicul specialist de medicina muncii trebuia sa nominalizeze conditionarile (ce nu puteati face), nu doar sa recomande schimbarea locului de munca.
Contestatia la decizia medicului specialist de medicina muncii se trimite conform HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, se poate face legal, doar astfel:
-art. 30 Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.
-art.. 31 Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
-art. 32 Direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii contestaţiei..
-art. 33 Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în scris persoanei examinate medical.
-art. 34 Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inapt pentru o functie sau recomandari medicale? Denisa balan Denisa balan Buna seara! Va rog sa imi spuneti din punct de vedere Juridic cum interpretati fisa aptitudine cu avizul medical: - apt - apt conditionat - inapt ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mi-a schimbat lncadrarea fara că eu sa semnez folosindu-se ... Oprescu mihai Oprescu mihai Angajatorul mi-a schimbat lncadrarea fara că eu sa semnez folosindu-se de medic medicina muncii care supne se recomanda schimbarea funcției dar acest medic ... (vezi toată discuția)
Apt conditionat cu interzicea deplasarii in teren iahim79 iahim79 sunt inspector/functionar public si medicul de medicina muncii a facut recomandare de efectuare examen psihologic si psihiatric doar la inspectori si soferi. ... (vezi toată discuția)