Bună ziua! Am fost programata la medicina muncii, apoi trimisa la un medic ortoped, iar în urma recomandărilor medicului ortoped am fost declarata apt condiționat de către medicina muncii. Dacă fac contestație, se va ajunge și la medicul ortoped sau doar la medicina muncii?
Mulțumesc
Contestatie la ce? La un diagnostic? Sa te faci bine la loc pe foaie, sau cum? Lasand gluma la o parte, trebuie luat in serios ce a zis doctorul si urmat tratament de specialitate, parerea mea. Sunt curios ce diagnostic ai primit?
Probleme cu spatele. Medicul specialist mi-a recomandat sa nu stau în șezut prelungit mai mult de 2 ore. Angajatorul mi-a schimbat poziția în companie, unde as sta în picioare și clar mi-ar face mai mult rău, (dar asta nu scrie pe foaie). Eu personal as alege sa stau pe postul actual pentru ca mi-ar fi mult mai ușor. Medicul specialist mi-a făcut recomandarea în ideea sa ma ajute, dar cei de la medicina muncii și angajatorul au luat decizia de a-mi schimba postul. Întrebarea mea este, dacă fac contestație către medicina muncii, ajunge și la medicul specialist care mi-a dar recomandarea sau doar la medicina muncii din cadrul companiei la care lucrez?
Decizia privind aptitudinea in munca a lucratorilor apartine medicului specialist de medicina muncii. Acesta analizeaza recomandarile medicului specialist ortoped, avand in vedere riscurile profesionale existente la locul de munca.
Daca ati primit "apt conditionat" pe fisa de aptitudine, medicul specialist de medicina muncii trebuia sa nominalizeze conditionarile (ce nu puteati face), nu doar sa recomande schimbarea locului de munca.
Contestatia la decizia medicului specialist de medicina muncii se trimite conform HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, se poate face legal, doar astfel:
-art. 30 Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.
-art.. 31 Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
-art. 32 Direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii contestaţiei..
-art. 33 Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în scris persoanei examinate medical.
-art. 34 Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.