Angajatorul mi-a schimbat lncadrarea fara că eu sa semnez folosindu-se de medic medicina muncii care supne se recomanda schimbarea funcției dar acest medic nu mă văzul nu mă consultat ce pot face ln situația asta.
Puteti sesiza DJSP conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor,
-art.30 Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.
-art. 31 Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
-art. 32 Direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii
contestaţiei.
-art. 33 Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în scris persoanei examinate medical.
-art. 34 Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.
In urma esaminarii medicale periodice, medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale trebuia sa emita fisa dvs. de aptitudine si sa scrie pe aceasta "apt conditionat" cu recomandare schimbare loc de munca. Angajatorul trebuie sa tina cont de aceste recomandari. Dvs. trebuia sa primiti un expl. din fisa de aptitudine.
-art. 22 Examenul medical periodic cuprinde următoarele:
lit.e) finalizarea concluziei prin completarea fişei de aptitudine, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, de către medicul specialist de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.