avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua .Daca am lucrat 12 ani și 10 luni in grupa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua .Daca am lucrat 12 ani și 10 luni in grupa 1 de munca ...

Buna ziua .Daca am lucrat 12 ani și 10 luni in grupa 1 de munca la fostele companii de stat Romline și Navrom Constanța domeniul naval maritim punctajul se calculează împărțind la 25 sau 35 ani cotizatie? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Georgel Ioan , utilizator 22:44, 24 Octombrie 2022
In baza legii actuale se acorda punctaj suplimentar pentru anii lucrati in grupa de munca.
Punctajul mediu se obtine prin impartirea numarului total de puncte obtinute la 35.
Noua lege a pensiilor, cand/ daca se va aplica prevede modificare mod de calcul punctaj mediu.
Daca aveti stagiu de cotizare in conditii speciale, chiar si prin asimilarea anilor de grupa I, punctele realizare in acea perioada se raporteaza la stagiul complet de 25 ani.Restul la 35 ani.
Mulțumesc Mult pentru răspuns!Deci Gr 1 se împarte la 35!Toate cele bune!

Carp Mircea a scris:

Daca aveti stagiu de cotizare in conditii speciale, chiar si prin asimilarea anilor de grupa I, punctele realizare in acea perioada se raporteaza la stagiul complet de 25 ani.Restul la 35 ani.

Mulțumesc mult pentru răspuns!Toate cele bune și multă sănătate!

POPA GHEORGHE a scris:

In baza legii actuale se acorda punctaj suplimentar pentru anii lucrati in grupa de munca.
Punctajul mediu se obtine prin impartirea numarului total de puncte obtinute la 35.
Noua lege a pensiilor, cand/ daca se va aplica prevede modificare mod de calcul punctaj mediu.

Punctele aferente stagiului in condiții speciale se raportează la stagiul complet de 25 ani, restul la 35 ani.

Alte discuții în legătură

Aplicarea indicelui de corectie pensie la emiterea unei noi decizii in urma unei hotarari judecatoresti . am iesit la pensie in februarie 2020 la limita de ... Constantin Eugen Constantin Eugen Buna ziua, Am iesit la pensie in februarie 2020 la limita de varsta si de atunci nu am mai lucrat nicio zi, implicit nu am mai cotizat la fondul de pensie. La ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca din 42 ani lucrati am 13 ani si 10 luni de grupa ... dan.gutanu dan.gutanu Buna ziua, Daca din 42 ani lucrati am 13 ani si 10 luni de grupa a 2 a atunci pentru stabilirea punctajului mediu, totalul punctelor anuale 38 sa zicem , ... (vezi toată discuția)
Calcul stagiu de cotizare ana_lov3s_u ana_lov3s_u Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti la niste intrebari. 1. Ce ani se considera stagiu complet de cotizare (35 ani)? - doar anii lucrati zi la ... (vezi toată discuția)