avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Aplicarea indicelui de corectie pensie la emiterea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aplicarea indicelui de corectie pensie la emiterea unei noi decizii in urma unei hotarari judecatoresti . Am iesit la pensie in februarie 2020 la limita de ...

Buna ziua,
Am iesit la pensie in februarie 2020 la limita de varsta si de atunci nu am mai lucrat nicio zi, implicit nu am mai cotizat la fondul de pensie. La acea data calculul pensiei s-a facut in modul urmator :
Nr de puncte realizate in conditii normale : 35 = A
Nr de puncte realizate in conditii speciale : 25 = B
Nr de pct suplimentare pentru gr conditii speciale= Nr de puncte realizate in conditii speciale : 2 = B : 2
Nr de pct suplimentare pentru gr conditii speciale : 25 = B : 2 : 25 = C
Punctaj Mediu = A+B+C
Punctaj Mediu Anual = Punctaj Mediu x indicele de corectie ( conf art. 170 respectiv 1,41)
Punctajul aferet indicelui de corectie = Punctaj Mediu Annual - Punctaj Mediu = (A+B+C)x1,41 – (A+B+C) = X
Si apoi recalculeaza Punctajul Mediu Anual cu formula :
Punctajul Mediu Anual = Punctaj Mediu + Punctajul aferet indicelui de corectie = A+B+C + X
In urma mai multor hotarari judecatoresti impotriva Casei Judetene de Pensii Constanta si a mai multor corectii facute de fostul angajator in stagiile de cotizatie de dupa aprilie 2001 s-a ajuns la alt punctaj si la un stagiu de cotizatie in grupa speciala mai mare de 25 ani ( stagiu complet de cotizatie pentru grupa speciala). Casa Judeteana de Pensii Constanta a fost silita sa emita o noua decizie de pensie cu noul punctaj si la impartirea intregului punctaj la 25 ( stagiu complet de cotizatie pentru grupa speciala).
In noua decizie calculul s-a facut in urmatorul fel :
NOU Nr de puncte realizate in conditii normale : 25 = A’
NOU Nr de puncte realizate in conditii speciale : 25 = B’
NOU Nr de pct suplimentare pentru gr conditii speciale = NOU Nr de puncte realizate in conditii speciale : 2 = B’ : 2
NOU Nr de pct suplimentare pentru gr conditii speciale :25 = B’: 2 : 25 = C’
NOU Punctaj Mediu = A’+B’+C’
NOU Punctajul Mediu Anual = NOU Punctaj Mediu + Punctajul aferet indicelui de corectie ( X de la prima decizie ) = A’+B’+C’+ X
La nedumerirea mea Biroul Juridic al CJP Constanta a raspuns ca este corect sa se faca asa intrucat indicele de corectie se aplica o singura data. La sesizarea la Ministerul Muncii am primit raspunsul ca fiecare CJP isi face proprile calcule si raspunde pentru ele in fata legii, respectiv pentru cazul in care ma simt nedreptatit ma pot adresa justitiei.
Va intereb si pe dvs daca calculul ultimei decizii este corect.
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Calcularea pensiei de invaliditate ika ika Ma confrunt cu urmatoarea problema, pentru care va cer niste raspunsuri. Nascuta la data de 15.03.1960 S tagiul de cotizare:12,6 ani, gr. 1a proc. ... (vezi toată discuția)
Punct pensie dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Am 33 de ani de munca cotizati , dintre care 6 de gr1 , 20 gr 2 si restul 7 fara grupa , toti in minerit .Comform L 155/2015 stiu ca trebuie sa am ... (vezi toată discuția)
Legea 192 loret loret ptr un barbat care a iesit la pensie in feb.2009 cu un stagiu complet de 32 ani si unul realizat de 45ani 5 luni 6 zile din care; gr 1; 25 ani si 2 luni 15 ... (vezi toată discuția)