avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul refuza rambursarea garantiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul refuza rambursarea garantiei

Proprietarul unde am locuit in chirie nu doreste sa imi returneze garantia.
Mentionez ca contractul de inchiriere a avut cateva clauze abuzive (dupa propria interpretare a legii), printre care incasarea unei garantii de valoare egala cu DOUA chirii lunare.
Ce fel de avocat trebuie sa caut ca sa fiu sigur ca ma poate ajuta intr-un eventual proces cu acest proprietar?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:52, 27 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista clauze abuzive intr-un contract intre persoane fizice, contractul e legea partilor daca ati acceptat, nu e nimic in neregula.
Un avocat specializat pe drept civil.

Nu v a obligat nimeni sa încheiați contractul,exista mii de apartamente libere pt închiriere.Garanția se restituie după plata ultimilor facturi la întreținere și utilități,Depinde și ce invoca proprietarul ,depinde de clauzele din contract etc.Daca o sa fie cazul mergeți la un av specializat în civil..
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv aveti pretentia recuperarii garantiei dar omiteti ca intretinerea se afisaza pentru una sau doua luni in urma ,respectiv dupa plecarea dv raman sume de plata afferent consum care va apartine
stimata doamna "ynocentta"... sunteti foarte sigura pe ce omit eu :) e bine sa fii increzator in sine :)
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2022
gondolkodom, utilizator
domnule niculescu... multumesc ptr statistica apartamentelor libere ptr inchiriere. imi este foarte utila in momentul de fata. nu stiu cum m-as fi descurcat fara...

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere apartament elyclaire elyclaire acum doua luni am semnat un contract de inchiriere a unui apartament pt o perioada de 10 luni.In contract si sunt prevazute doua clauze care prevad ca in ... (vezi toată discuția)
Chirie și garantie Ancuta5 Ancuta5 Buna ziua in luna 01.11.2019 am intrat in chiria unui apartament cu o camera. La intrarea in apartament am platit 2400 lei ... (vezi toată discuția)
Buna seara! Nutu0Oana Nutu0Oana Va rog ami raspunde si mie la o intrebare. In luna septembrie anu acesta am inchiriat un apartament in Iasi proprietarul a avut pretentia sai achitam o asa ... (vezi toată discuția)