avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract inchiriere apartament

acum doua luni am semnat un contract de inchiriere a unui apartament pt o perioada de 10 luni.In contract si sunt prevazute doua clauze care prevad ca in cazul in care nu stau in apartament aceasta perioada nu mi se inapoiaza garantia, pe de alta parte a doua clauza prevede ca contractul poate fi reziliat de oricare din parti cu un preaviz
de 15 zile. De asemenea cand am inchiriat contractul mi s-a adus la cunostinta faptul ca proprietarii nu au restante in ceea ce priveste plata utilitatilor,ceea ce s-a dovedit a fi fals, mai mult in contract ,care este incheiat prin finante proprietarii au declarat un pret al chiriei mult sub cel adevarat pt a plati un impozit mai mic.Ce sanse am in conditiile date sa reziliez contractul si sa imi recuperez si garantia?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:33, 1 Noiembrie 2012
Cum platiti chiria? Pana la ce data ati achitat chiria? Ce chirie e trecuta in contract si ce chirie achitati in realitate? Care e suma lasata drept garantie?
Aveti sanse foarte mari.
Cereti, de la administrator, o situatie cu restantele din care sa rezulte ca proprietarii nu sunt la zi cu datoriile (sau gasiti un alt mijloc de proba a acestei situatii). Discutati cu proprietarii o reziliere amiabila. Aratati-le faptul ca au ascuns adevarul si faptul ca, prin declararea unei sume mai mici, au comis un act de evaziune. Dar si dvs. ati fost de acord cu declararea unei sume mai mici??? In concluzie incercati o reziliere amiabila, este in interesul ambelor parti.
chiria de 230euro e platita lunar ..la inceputul fiecarei luni...garantia de este de 230 euro plus 120 lei pt utilitati, iar in contract e trecuta suma de 30 lei
Ce doriti dvs sa obtineti?

Aveti posibilitatea de a plati cu mandat postal si de a notifica proprietarul in vederea unei oferte reale urmate de consemnatiune care va avea ca rezultat faptul ca veti plati drept chirie doar suma de 240 lei (8 luni de chirie x 30 lei) conform contractului, iar pentru diferenta de chirie va poate da in judecata. Proprietarul va trebui sa faca dovada evaziunii fiscale comise, fapta prevazuta si pedepsita de legea penala, printr-un autodenunt care sa fie acceptat si de dvs.
Altfel, va ramane cu 240 lei pentru 8 luni de zile. Evident si dvs. si proprietarul aveti optiunea si sa se rezilieze contractul, sa se innapoieze garantia, sa se renunte la orice pretentie din contract legata de cheltuielile cu utilitatile etc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
Cabinet Individual de Avocat Georgescu Dan Mihai, Avocat
eu doresc doar rezilierea contractului si inapoierea garantiei in conditiile in care mi-am achitat toate datoriile legate de utilitati, dar proprietarul refuza sa imi dea garantia

Alte discuții în legătură

Probleme cu proprietarul apartamentului inchiriat mirela6 mirela6 Buna ziua! Fiind studenta, am inchiriat cu niste prietene un apartament. Am convenit cu proprietarul ca incheiem un contract pe care il va inregistra ca sa ... (vezi toată discuția)
Notificare plata utilitati CiprianM93 CiprianM93 Buna! As vrea si eu sfatul in legatura cu o problema. Am stat in chirie la o persoana am facut contract de inchiriere intre persoane fizice pe 6 luni (nu stiu ... (vezi toată discuția)
Proprietar disperat dupa bani mese76 mese76 Buna seara! Sunt un fost chirias si in urma cu doua zile m-am trezit la serviciu cu o petitie din partea fostului proprietar prin care ma numeste \"escroc\" ... (vezi toată discuția)