avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare plata utilitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare plata utilitati

Buna! As vrea si eu sfatul in legatura cu o problema.
Am stat in chirie la o persoana am facut contract de inchiriere intre persoane fizice pe 6 luni (nu stiu daca este inregistrat la ANAF), iar eu dupa 2 luni am plecat fara sa facem niciun act de incheiere doar o discutie verbala cand i-am predat cheile. Am platit 2 garantii plus cele 2 luni in care am stat (garantiile sunt mentionate in contract) pe urma celor 2 luni nu am primit nicio chitanta sau factura, iar utilitatile le-a platit ea, eu fiind de buna credinta si i-am dat banii fara sa primesc chitanta nici pentru utilitati. Acum dupa cateva luni tipa imi trimite o notificare cum ca am de plata utilitatile (313 lei) pe lunile in care am stat, dar nu face referire la niciun contract sau ceva.. pur si simplu " notificare... subsemnata etc.. pana in data de.. sa-mi remiteti suma in contul... reprezentand contravaloarea utilitatilor din imobilul situat in.. in cazul in care nu veti da curs prezentei notificari voi fi nevoita sa ma adresez instantei de judecata caz in care veti suporta toate cheltuielile" nume in clar si semnatura. E legal asa ceva? ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:16, 5 August 2016
Fiecare parte isi vede interesul
Atat timp cat dv ati inteles sa plecati fara sa clarificati situatia,fatra sa intocmiti document,acum suportati consecintele
pe urma celor 2 luni nu am primit nicio chitanta sau factura, iar utilitatile le-a platit ea,

In contractul asumat ati prevazut ca locatorul sa va emita chitanta sau factura ?
Locatorul=proprietarul,ca persoana fizica nu are cum sa va elibereze chitanta sau factura
Avand in vedere situatia de fapt ,nu detineti dovada sumelor avansate=garantii+chirie,incercati sa solutionati amiabil
Puteti atentiona asupra neinregistrarii contractului de locatiune ,eventuala sesizare a autoritatilor generand consecinta acuzarii locatorului de savarsirea de evaziune fiscala
Avand in vedere suma in discutie,incercati sa solutionati amiabil
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie chirie karlos12 karlos12 Am avut timp de vreo 3 luni 2 chiriase fara contract de inchiriere.Mentionez ca intelegerea verbala a fost facuta intre mine si ele iar proprietarul este ... (vezi toată discuția)
Proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias just.rain just.rain Buna seara, Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie chirie spatiu cristinasovar cristinasovar Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In ianuarie 2015 am inchiriat un spatiu comercial in baza unui contract.In contract este specificat ... (vezi toată discuția)