Am avut timp de vreo 3 luni 2 chiriase fara contract de inchiriere.Mentionez ca intelegerea verbala a fost facuta intre mine si ele iar proprietarul este soacra mea care nu a avut tangenta cu ele.Chiria a fost de 150 E iar garantia tot atat.In acest timp de 3 luni am avut multe probleme cu ele: au fumat in apartament, au avut intarziere cu saptamanile la plata chiriei, ba amenintau ca pleaca daca nu cobor pretul chiriei, ba plecau prin oras cand veneam dupa bani.Pe 5 dec. le-am spus sa plece iar ele au plecat pe 9 cu o singura conditie,sa le dau restul de garantie dupa ce vin cheltuiele la bloc pe 15 ianuarie.Urma ca sa platesc eu cheltuiele pe luna noiembrie si pe 9 zile cat au mai stat ele din decembrie,iar restul din garantie sa le returnez.Avand in vedere ca am avut prejudicii de ordin moral de pe urma lor si am fost nevoit sa le promit restul din garantie,caci altfel nu ar fi plecat, intreb ce poate sa faca aceste doua femei daca nu le mai dau nici un leu inapoi.Flotant nu au avut, toate chitantele de la utilitati sunt la mine,contract nu exista.Se poate folosi de eventuali martori din bloc? Ma poate ameninta cu politia? Ma poate da in vileag ca nu am facut contract? Se poate folosi de un mesaj al meu in care i-am zis ca nu sunt dator la ea cu nimic? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Asumarea responsabilitatii incheierii de conventii in forma verbala pentru inchirierea de spatii cu destinatia de locuit,incumba riscuri si consecinte multiple,pe care in cazul dvs le suporta proprietarul spatiului care a avut interesul primordial de inchiriere fara incheiere de forme legale
Martori din bloc pentru conventia verbala ???
Teoretic chiriasele au dreptul sa desfasoare diferite demersuri catre autoritati cu scopul recuperarii sumelor avansate-cu conditia sa faca dovada acuzelor
Este dreptul acestora sa formuleze acte si actiuni catre autoritati pentru a denunta neincheierea de contract si nerecuperarea sumelor asupra carora apreciaza ca li se cuvin
Martori din bloc pentru a dovedi ca a locuit acolo.Ea are martor pe prietena ei.Eu pe sotia mea.Nu exista nimic scris,nici chitante de chirie,nici chitante de utilitati.Adevaratul proprietar nu a avut tangente cu nici una dintre ele,nici macar nu s-au vazut vreodata.Eventualele actiuni ale lor se vor face probabil dupa 20 ian. , dupa aproape 2 luni de la plecarea lor cand este termenul limita in care ea are pretentia sa-i platesc.
Buna ziua, eu va sugerez sa ajungeti la o intelegere amiabila cu ele, sa achitati chiria si utilitatile si sa le inapoiati restul de bani daca asa ati promis. Pana la urma se mai intampla si sa se intarzie cu plata chiriei dar totusi au ajuns ulterir la zi cu ea, iar de fumat, faceti o aerisire daca nu v-au facut si alte stricaciuni. Referitor la ce va pot face: va pot cere chitante pe sumele platite ca sa dovedeasca faptul ca nu ati avut contract si nu ati platit impozite la stat, pot dovedi ca au stat acolo inclusiv prin mesajul pe care l-ati trimis. Pe de alta parte ele stiu unde stati Dvs in schimb Dvs nu deci va pot face eventuale neplaceri in timp. Nefiind o suma mare si daca doriti sa dormiti linistit respectati-va intelegerea si promisiunea facuta.