avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract inchiriere apartament

acum doua luni am semnat un contract de inchiriere a unui apartament pt o perioada de 10 luni.In contract si sunt prevazute doua clauze care prevad ca in cazul in care nu stau in apartament aceasta perioada nu mi se inapoiaza garantia, pe de alta parte a doua clauza prevede ca contractul poate fi reziliat de oricare din parti cu un preaviz
de 15 zile. De asemenea cand am inchiriat contractul mi s-a adus la cunostinta faptul ca proprietarii nu au restante in ceea ce priveste plata utilitatilor,ceea ce s-a dovedit a fi fals, mai mult in contract ,care este incheiat prin finante proprietarii au declarat un pret al chiriei mult sub cel adevarat pt a plati un impozit mai mic.Ce sanse am in conditiile date sa reziliez contractul si sa imi recuperez si garantia?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:33, 1 Noiembrie 2012
Depinde cum ii veti prezenta problema. Daca o prezentati corect, veti avea si rezilierea si garantia.
va multumesc
Garanția nu are nici o treabă cu cheltuielile comune. Garanție se reține pentru eventualele stricăciuni aduse de către D-voastră apartamentului.
Mai mult decât atât, dacă nu s-a prevăzut în contract D-voastră nu aveți obligația să plătiți cheltuielile comune deoarece acestea revin proprietaului și nu chiriașului.

Este foarte bine că ați prevăzut clauză de reziliere.
Cel mai simplu ar fi să vă calculați acea garanție în prețul chiriei. Adică să plătiți chirie mai puțin cu acea garanție.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu proprietarul apartamentului inchiriat mirela6 mirela6 Buna ziua! Fiind studenta, am inchiriat cu niste prietene un apartament. Am convenit cu proprietarul ca incheiem un contract pe care il va inregistra ca sa ... (vezi toată discuția)
Notificare plata utilitati CiprianM93 CiprianM93 Buna! As vrea si eu sfatul in legatura cu o problema. Am stat in chirie la o persoana am facut contract de inchiriere intre persoane fizice pe 6 luni (nu stiu ... (vezi toată discuția)
Proprietar disperat dupa bani mese76 mese76 Buna seara! Sunt un fost chirias si in urma cu doua zile m-am trezit la serviciu cu o petitie din partea fostului proprietar prin care ma numeste \"escroc\" ... (vezi toată discuția)