avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara!

Va rog ami raspunde si mie la o intrebare. In luna septembrie anu acesta am inchiriat un apartament in Iasi proprietarul a avut pretentia sai achitam o asa zisa garantie de 200E pt ca sa fie el sigur k nui facem daune in apartament (de o camera cu toate utilitatile in acea camera). In cazul in care vreau sa plec acum de acolo din cauza k sotia lui vine pe neanuntate in casa si nici nu anuta vine direct baga cheia in usa si ne trezim cu ea in casa chiar ne scoala din pat ca sai dam chiria cu vreo 3 zile inainte de data respectiva, nu mai vrea sa ne dea garantia inapoi zicei sai aducem pe alcine in loc si ne da garantia. Este corect asa ceva are el dreptate, asi putea sa-l dau in judecata prin faptul k nu vrea sa inapoieze garantia? Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 22:22, 31 Octombrie 2010
Este corect ceea ce ati stabilit in contract. Daca dvs. v-ati respectat obligatiile asumate in contract si nu ati produs pagube imobilului cu siguranta trebuie sa va returneze garantia.
Aveti un contract de inchiriere legal incheiat cu proprietarul?Ati primit chitanta pentru banii dati cu titlu de garantie?
Sigur ca trebuie sa va dea banii inapoi,dvs nu aveti obligatia sa-i cautati clienti.
De ce nu ati pus alta yala si ati lasat-o pe sotia proprietarului sa va deranjeze.Faceti contract data vii toare si nu mai permiteti sa va deranjeze cand vrea sau cand nu vrea.
dvs puteti sa schimbati yala. da, puteti sa-l dati in judecata pt restituirea garantiei daca aveti contract cu proprietarul.
chemati-o in instanta
In astfel de cazuri , daca nu crea sa va dea garantia inapoi , schimbati yala , si nu-i mai platiti chiria pana la momentul cand aceasta ajunge la concurenta sumei platite drept garantie, dupa care eliberati apartamentul , si-i spuneti "la revedere".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere locuinta d_benone d_benone Anul acesta am dat in inchiriere un apartament unei firme pentru cazare angajati.Plata chiriei trebuia conform contract incheiat sa se faca in avans si in data ... (vezi toată discuția)
Stau in chirie fara contract! sauanamaria sauanamaria Buna ziua ,imi permiteti sa va adresez o intrebare privind situatia in care ne aflam acum.Locuiesc de 6 luni intr/o garsoniera cu chirie impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)
Imobiliare garantie (contract de inchiriere) bibi123 bibi123 am inchiriat un apartament 2 camere am platit 450 de euro chiria 450 de euro grantia plus 250 de euro comisionu la agent am facut contrat in care se ... (vezi toată discuția)