avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract în diaspora - Angajator Român | Nelămuriri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract în diaspora - Angajator Român | Nelămuriri

Bună-ziua,

Urmează ca peste câteva zile (Joi) să merg în Ploiești din alt oraș ca să semnez un contract de muncă pentru Belgia cu un angajator român (nu este intermediar, este angajator direct), după care a doua zi (Vineri) urmează plecarea spre Belgia cu transportul lor (cică așa este protocolul: cu plecare a doua zi după semnare).
Le-am cerut să îmi trimită contractul prin e-mail sau WhatsApp, ca să îl pot citi înainte, pentru a evita de a merge eventual degeaba la Ploiești.
Mi se răspunde că nu se poate trimite și că nu au procedat niciodată în felul ăsta, și dacă doresc în continuare, va trebui să vin în Ploiești și voi putea citi “liniștit” toate documentele, și că nu au nimic de ascuns.

Este ceva în neregulă aici?
Cum trebuie să procedez?

Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2022
Plethonis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 25 Octombrie 2022
Buna ziua!
Dupa parerea mea,nu este nimic in neregula.Mergeti la Ploiesti,cititi contractul in fata lor,si dvs. decideti daca semnati sau nu.
Angajatorul este din tara?
Da, cu sediul în Ploiești.

Cornel Vasile a scris:

Angajatorul este din tara?

În cazul în care persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, urmează să își desfășoare activitatea în străinătate, angajatorul are obligația de a-i comunica în timp util, înainte de plecare, informațiile prevăzute la art. 17 alin. (3) C.mun., precum și informații referitoare la:
a) țara sau țările, precum și durata perioadei de muncă ce urmează să fie prestată în străinătate;
b) moneda în care vor fi plătite drepturile salariale, precum și modalitățile de plată;
c) prestațiile în bani și/sau în natură aferente desfășurării activității în străinătate;
d) condițiile de climă;
e) reglementările principale din legislația muncii din acea țară;
f) obiceiurile locului a căror nerespectare i-ar pune în pericol viața, libertatea sau siguranța personală;
g) condițiile de repatriere a lucrătorului, după caz.

Informațiile prevăzute la lit. a), b) și c) trebuie să se regăsească și în conținutul contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul a1 AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Daca ma puteti ajuta sa elucidez acest aspect: Firma de constructii care isi desfasoara activitatea in mare parte in afara tarii. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate" hyan hyan Am o nelamurire in legatura cu o firma de constructii care are lucrari in starinatate . Firma la care presteaza are sediul in tara iar eu nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Deplasare in strainatate angajati mihaigiu mihaigiu O societatea cu sediul in Romania care exporta mobila trebuie sa trimite doua angajati in Iralanda pentru reparatii la produse vandute la un client. Ce acte ... (vezi toată discuția)