avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Percheziție ilegal efectuată
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Percheziție ilegal efectuată

In data de 01 septembrie m am pomeni la usa cu 10 indiviuzi politiusti cu un mandat de perchezitie . In mandat scria ca ar cauta armament detinut de catre mine FARA PERMIS AUTORIZATIE ETC . Sunt posesor de arma NELETALA , CU OPERMIS INREGIASTRAT IN ANUL 2003. Mi-au luat pistolul , ulterior eu sesizand ca acestia de fapt cauta arme fara permis , le-am aratat permisul . Mentinez faptul ca nu in acualizasem , dar perchezitia a avut ca scoip depistarea armamentului fara utorizatie si nici decul un permis neactualizat . Am sunat la biroul arme in Bucuresti , de unde am primit o adresa ca exista in evidente . Am uitatat sa arata faptul ca acesti politisti m-ar fi verificat in evidente si nu asi aparea acesta fiind de fapt motivul dobandirii acestui mandat de perchezitie . DECI : in nandat apare ca NU SUNT DETINATOIR LEGAL a nici unei armer de niciun fel , dar eu sunt posesoir de permis inregistrat si nicidecum macar ANULAT . Permisul ar fi putut fi adus " la zi " oricand . In aceasts ituatie ma pot indrepta impotriuva acestora deoarece au folosit un mandat fara acoperire , prezentand judecatorului si procurorului motiv nereal ? Poate fi un abuz ?? mi au intors casa pe dos degeaba , mi-au speriat familia in doua proprietati la 06 dimineata , sub un motiv nereal
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2022
Pompilui Avram, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pompilui Avram , utilizator 17:50, 25 Octombrie 2022
Daca percheziția este ilegala aveți dreptul sa acționați în judecată statul.

Ar fi însă indicat sa studieze un avocat dosarul penal mai înainte de judecată.
Da asa am sa fac . Intrebarea este : daca motivul pt care s-a facut perchezitia nu este real , ar fi un temei ?? un motiv ?? de principu ........
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totul trebuie analizat în concret cf dosarului.
Trebuie analizat și motivat în fapt și în drept pentru judecator.
Și ei vor avea argumentele lor.

Nu ma pot pronunta asa aiurea...mai ales ca eu am în general o precizie foarte mare și nu dau aiurea cu presupusul...
Și judecatorii au exact același stil și raționament ca al meu.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
PRECIS : in mandat acestia sustin faptul ca NU SUNT IN EVIDENTA CA DETINATOR DE PERMIS DE PORT ARMA DE ORICE FEL - acesta a fost motivul - EU AM PERMIS SI ARMA DIN 2003 , dar acestia au dat navala la mine in casa . ATAT . Mai mult decat atat ce sa se constate ? ce argument ar putea invoca ? EI AU SPUS CA NU AM , DAR AM . mai cu alta " precizie " nu se poate , ma gansec . Adica dumneavoastra aveti carnet de conducere , dar va ia de pe strada , sub motiv ca au verificat , si nu aveti . Dar aveti . cam cum e ?
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2022
Pompilui Avram, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probele sunt valabile in aceasta situatie ? Pompilui Avram Pompilui Avram Un politist \" s-a autosesizat \" asupra faptuui ca detin arme fara permis , dupa ce acesta m-ar fi verificat in registrul national al detinatorilor de arme , ... (vezi toată discuția)
Informatii arma sport&agrement AlexX_M AlexX_M Buna ziua! Doresc de mult sa-mi achizitionez un pistol cu bile, din magazin, atat pentru linistea sufleteasca cat si pentru satisfactia ... (vezi toată discuția)
Uzul de arma neletala-legea armelor si munitiilor 2011 Utilizator_Arma_NEletala Utilizator_Arma_NEletala Buna ziua, sunt un detinator de arma neletala ( pistol cu bile de cauciuc ) procurat legal. Am citit legea armelor si munitiilor din 2011 si am cateva ... (vezi toată discuția)