avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am vândut o mașină în luna mai, anul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am vândut o mașină în luna mai, anul acesta, iar ...

Buna ziua,
Am vândut o mașină în luna mai, anul acesta, iar proprietarul nu a inscris-o nici pana acum, termenul legal fiind depășit.
Am înștiințat politia, iar răspunsul acestora este: "Pentru a putea radia acest vehicul trebuie sa obtineti prin instanta o sentinta definitiva prin care se dispune radierea din circulatie de pe numele dvs.".
Ma puteți ajuta cu un sfat, ce ar trebui făcut în situația aceasta?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria S , utilizator 12:51, 26 Octombrie 2022
Ati radiat-o de la financiar? Ati scris pe talon instrainat catre....?
Aveti si contractul?
La tranzactionarea dreptului de proprietate asupra vehiculului ati parcurs procedura legala respectiv sa consemnati /completati rubrica speciala din talon?
Da, am contractul de vânzare-cumpărare ( făcut la firma de intermedieri auto), a fost scoasa de la direcția fiscala (verificare ok în ghișeul.ro + mail confirmare ), pe talon am completat către cine a fost instrainata + data.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Atunci nu va mai intereseaza ce se petrece nai departe. Nu e de datiria dvs sa faceti ceva.
Daca va vine vreo amenda o contestati.
Daca ati parcurs procedura legala si ati completat datele suplimentare din documentele vehiculului ,nu sunteti raspunzatoare fata de lipsa de interes a cumparatorului,care raspunde pentru eventualele evenimente de la data achizitionarii vehiculului

Alte discuții în legătură

Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Masina revanduta fara fiscal Andra24 Andra24 Buna , Tatal meu a vandut o masina in 2008 iar cumparatorul nu a declarat masina la fisc , apoi a vandut-o la o alta persoana in 2013 iar recent masina a ... (vezi toată discuția)
Radiere masina ioana2122 ioana2122 Bună ziua, în luna iunie sotul meu a vandut o mașina unui domn, masina nu mai avea itp si rca valabile.A depus la directia fiscala contractul dintre el si ... (vezi toată discuția)